Delegație din Israel, în vizită în comuna Cumpăna

174
Delegație din Israel, în vizită în comuna Cumpăna - delegatiedinisraelvizitacumpana-1460994994.jpg

Articole de la același autor

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a fost, zilele trecute, gazda unei delegații formată din reprezentanți ai Statului Israel, care desfășoară activități în domeniul educației și protecției copilului, a reprezentanților Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Constanța, Vaslui și Argeș, precum și ai Federației Internaționale a Comunităților Educative din România.

Deplasarea în județul Constanța și în comuna Cumpăna se înscrie în programul vizitei de lucru pe care Federația Internațională a Comunităților Educative din România (FICE România) o organizează pentru această delegație în cadrul inițiativei de a susține cooperarea și schimbul de experiență cu alte țări. Obiectivul principal al vizitei de lucru s-a referit la cunoașterea rezultatelor și înțelegerea bunelor practici referitoare la procesul de dezinstituționalizare a copilului în cadrul sistemului de protecție specială, a dezvoltării serviciilor alternative, precum și a demersurilor ce au ca scop prevenirea separării copilului de familia sa. În acest sens, delegația a avut prilejul de a vizita obiective reprezentative pentru desfășurarea serviciilor sociale în comuna Cumpăna, dintre care amintim Cantina socială din cadrul Parohiei "Sf. Cuvioasa Parascheva", Centru de îngrijire copii "After School" și Centrul Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală. Totodată, în cadrul acestui proiect, primarul Mariana Gâju, alături de funcționari publici ai Serviciului de Asistență Socială și Protecția Copilului din cadrul Primăriei Cumpăna, au participat la un seminar ce a avut ca temă "Instituționalizarea - noutăți și efecte".

Scopul acestui eveniment este acela de a crea o punte de legătură între partenerii sociali de la nivel internațional, interjudețean și local care să favorizeze dezvoltarea sub cele mai bune auspicii a sistemului de asistență socială și protecția copilului din România și Israel. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Seară de film, la Cumpăna
Pagina a fost generata in 0.3249 secunde