Deputații au reintrodus în Legea ANI prevederile eliminate de Senat

2803
Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat ieri, cu unanimitate de voturi, forma proiectului legii ANI care va intra în dezbaterea plenului, în sesiunea extraordinară din 16 august, în actul normativ fiind reintroduse prevederile respinse anterior de către Senat, precizează Mediafax.
Președintele Comisiei juridice a Camerei, deputatul PDL Daniel Buda, a declarat după ședință că, practic, textul rezultat reprezintă vechea formă a Legii ANI, care a fost trimisă de la Cameră la Senat.
"S-a revenit la vechea formă a legii, care a fost trimisă de la Cameră la Senat. S-au rein-trodus comisiile de anchetă de pe lângă Curțile de Apel, s-a prevăzut un singur formular al declarației de avere, care, în forma în care va fi afișat pe site - cu datele de identificare blurate - va respecta decizia Curții", a spus Buda.
Potrivit președintelui Comisiei juridice, formularul declarației de avere va conține date legate de bijuterii, conturi, case, singurul lucru care nu va apărea fiind adresa imobilelor.
"Vor apărea contractele derulate cu statul de către dem-nitari, în declarațiile de interese. Am introdus și cardurile de credit, pentru că s-a apreciat că ar intra în sfera împrumuturilor bancare. S-a lărgit, de asemenea, și sfera persoanelor obligate să depună declarații de avere la membrii CES și liderii confederațiilor sindicale", a mai spus Buda.
Comisia juridică a Camerei a stabilit reintroducerea în Legea ANI a termenului de trei ani în care Agenția poate face verificări, precum și reintroducerea prevederii referitoare la o singură declarație de avere, așa cum a solicitat, în punctul său de vedere, susținut în fața Comisiei, premierul Emil Boc.
De asemenea, deputații din comisie au decis să instituie obligativitatea de a-și depune și publica declarațiile de avere pentru liderii de sindicat și membrii CES, asemenea parlamentarilor, primarilor și celorlalte categorii supuse acestei prevederi.
Curtea Constituțională a decis, în 19 iulie, că este neconstituțională legea adoptată de Parlament privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcțio-narea Agenției Naționale de Integritate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2866 secunde