Deputații au respins legea pensiilor speciale pentru aleșii locali

206
Deputații au respins legea pensiilor speciale pentru aleșii locali - deputatiiaurespins-1460569028.jpg

Articole de la același autor

Camera Deputaților a respins, ieri, legea pensiilor speciale pentru aleșii locali, în condițiile în care nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobare, PNL susținând că legea este neconstituțională și că PSD nu a ținut cont de observațiile CCR. Legea a fost respinsă pentru că nu a întrunit cvorumul necesar, deși 149 de deputați au votat în favoarea legii, cinci s-au abținut, 67 au votat împotrivă, în timp ce alți patru deputați au refuzat să voteze. 


Deputatul PNL Gabriel Andro-nache a declarat că PNL nu va susține proiectul de lege pentru că nu s-a ținut cont de observațiile CCR, în condițiile în care judecătorii au declarat actul normativ neconstituțional, au stabilit că legea dis-criminează între categoriile de aleși și nu indică sursele de finanțare pentru pensiile speciale.


La rândul lui, liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut că proiectul legii este bun și aleșii locali au dreptul la aceste indemnizații, exprimându-și speranța că Senatul, în calitate de cameră decizională a Parlamentului, îl va adopta. 


Adoptată la finele anului trecut, legea prevedea că primarii, vice-primarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene vor primi in-demnizații speciale dacă au ocupat una dintre aceste funcții timp de cel puțin doi ani. Pe de altă parte, Guvernul a calculat că ar fi nevoie de 400 milioane lei anual pentru cel puțin 16.300 de pensii speciale.


Drept urmare, Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la unele aspecte ale Legii, iar judecătorii au constatat în unanimitate că legea nu este clară, că există inegalitate între aleși în ce privește alocarea pensiilor și că nu se precizează sursa de finanțare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4158 secunde