Deputații au respins parteneriatul civil între persoanele de același sex

86
Deputații au respins parteneriatul civil între persoanele de același sex - deputatiiaurespinsunanremuscerne-1402504276.jpg
Camera Deputaților a respins, ieri, proiectul de lege inițiat de Remus Cernea care prevedea posibilitatea încheierii parteneriatului civil între persoanele de același sex, Camera Deputaților fiind for decizional în privința acestui proiect. 


Pentru această propunere au fost înregistrate 298 voturi pentru respingerea proiectului, patru împotrivă și trei abțineri. La începutul dezbaterii, Cernea a făcut apel ca un lider de grup parlamentar să ceară amânarea discutării acestui proiect, pe motiv că el a depus o sesizare privind nereguli la întocmirea raportului de către Comisia juridică, însă niciun lider nu a răspuns solicitării lui Cernea.


El a spus că trebuie mai întâi clarificată situația de la Comisia juridică și apoi supusă la vot legea.


"Suntem în fața unei fraudări a votului la Comisia juridică. Dezbaterea proiectului va avea reverberații la nivel național și internațional. Trebuie amânată respingerea acestui proiect dacă există înțelepciune și o dorință de a salva această instituție", a spus Cernea.


El a susținut că parteneriatul civil este o instituție care le permite celor care conviețuiesc împreună să beneficieze de minimum de drepturi. 


"O astfel de reglementare ajută zeci de cupluri, legea este construită astfel încât să nu mai existe nicio discriminare pe criterii sexuale. Să recunoaștem drepturile cetățenilor, nu să le aruncăm la coș", a spus Cernea.


El a anunțat că va redepune în curând acest proiect de lege și speră ca "mentalitățile să se deschidă".


Comisia juridică a respins, cu unanimitate, în 5 martie, proiectul de lege, argumentele fiind religioase și sociale.


Remus Cernea a susținut atunci că 17 state membre ale UE permit în prezent cuplurilor de același sex să-și oficializeze relația și a arătat că proiectul de lege ar reglementa vidul legislativ legat de concubinaj și testament. Pentru a-și convinge colegii, Cernea a citat din Biblie un pasaj potrivit căruia "dacă dragoste nu e, nimic nu e".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.054 secunde