Ce idei mai are deputatul Remus Cernea și ce proiect legislativ va depune

127
Ce idei mai are deputatul Remus Cernea și ce proiect legislativ va depune - ceideimaiareremuscernea-1392555186.jpg

Articole de la același autor

Deputatul Colegiului 9 din Constanța, Remus Cernea, va depune, astăzi, un proiect de lege prin care propune ca Religia să nu mai fie materie obligatorie, ci să devină facultativă, urmând a fi studiată doar dacă părinții solicită în scris acest lucru, iar locul Religiei ca disciplină obligatorie să fie luat de Etică. 


Remus Cernea spune că a reali-zat un proiect de lege pentru modificarea articolului 18 din Legea Educației Naționale numărul 1/2011, care se referă la studiul Religiei. 
"Planurile-cadru ale învățământului primar, gimnazial, liceal și profesional includ disciplina Etică drept disciplină școlară, parte a trunchiului comun. Programa disciplinei Etică va consta îndeosebi în prezentarea principalelor doctrine și valori morale de inspirație filosofică, științifică ori religioasă ale umanității, conform puterii de înțelegere a elevilor specifice fiecărei perioade de școlarizare. Scopul disciplinei Etică este de a cultiva spiritul critic, raționalitatea și empatia în măsură să dezvolte un aparat critic de judecată morală propriu fiecărui elev", a declarat Remus Cernea. 
El a precizat că elevii vor putea studia în continuare Religia, însă doar ca materie facultativă și numai la solicitarea scrisă a părinților ori a școlarilor care au împlinit vârsta de 16 ani. 
"Elevilor aparținând cultelor recunoscute de stat, indiferent de numărul lor, li se asigură dreptul constituțional de a participa la ora de Religie, ca disciplină facultativă, conform confesiunii proprii, la solicitarea scrisă a părinților ori a acelora dintre elevi care au împlinit vârsta de 16 ani. Nimeni nu poate fi obligat să asiste la orele facultative de religie împotriva voinței sale ori fără a exista o cerere expresă", a explicat deputatul Cernea. 
El a menționat că la Religie nu vor fi acordate note, ci doar calificative, care nu vor fi luate în considerare la media generală. De asemenea, Remus Cernea a spus că manualele și materialele auxiliare utilizate la orele de religie nu pot conține afirmații cu caracter discriminatoriu ori referiri jignitoare la adresa altor culte sau persoane fără religie.
Deputatul a declarat că orele de Etică vor fi predate de către absolvenți de științe socio-umane. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2968 secunde