Deputații PSD de Constanța dezlănțuie "dezastrul urbanistic"

463
Membrii Camerei Deputaților au aprobat, ieri, un amendament adus la legea urbanismului care le dă voie consiliilor locale să voteze planuri urbanistice cu derogare. Modificarea legii a fost făcută la inițiativa deputaților constănțeni Antonella Marinescu și Eduard Martin.


Pesediștii au propus o serie de modificări la legea urbanismului mult mai permisive pentru dezvoltatori decât cele conținute acum în actul normativ. Unul dintre cele mai controversate amendamente se referă la investitorii privați care își pot concepe propriile Planuri Urbanistice Zonale. Acestea sunt realizate acum de ad-ministrația locală (în afară de proiecte foarte ample, cum ar fi cartiere rezidențiale, hipermarketuri sau parcuri industriale). Potrivit amendamentului propus, PUZ-urile ar urma să fie emise în baza unui aviz de oportunitate semnat de arhitectul-șef și de primar. 

Un alt amendament adus de cei doi pesediști prevede ca avizul de oportunitate să se obțină de la primar și arhitectul-șef. Așadar, celelalte instituții, precum Comisia Tehnică de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei, Ministerul Culturii și Ministerul Mediului, nu mai au foarte multe de spus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6763 secunde