Dumitru Moinescu a demascat "caracatița din Medgidia" care l-a vrut după gratii

1380
5
Dumitru Moinescu a demascat

Articole de la același autor

Fostul primar al orașului Medgidia, Dumitru Moinescu, a demascat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, "caracatița din localitate" care, în opinia sa, a dus la condamnarea lui.

"Această «caracatiță» periculoasă a fost inițiată de fostul primar Mircea Pintilie și a continuat de-a lungul anilor. Ținta a fost Edilmed și patrimoniul public, iar principala sursă de bani a fost combustibilul furat din conducta de la Castelu, pe care îl introduceau în centralele orașului. Structura era formată din primar și oameni de interes în domeniul public", a declarat Dumi-tru Moinescu.
Democrat-liberalul a vorbit și despre modul în care a fost devalizat patrimoniul orașului, dând exemplul bowlingului, care a fost vândut lui Mihai Cioti. Totodată, Moinescu a mai acuzat și modul în care au fost date pământurile din Medgidia.
"Atunci când am devenit primar, am descoperit că lumea venea și cerea pământurile, iar acestea nu mai erau. Oamenii erau plimbați cu vorba în timp ce Pintilie, Iordache și ai lui se făcuseră stăpâni peste pământurile oamenilor. De câte ori am descoperit nereguli, am sesizat Poliția și Parchetul, dar nici până în prezent nu s-a întâmplat nimic", a mai spus Moinescu.
Pe de altă parte, fostul primar al Medgidiei spune că, de când a revenit în administrație, a resimțit reacția "mafiei locale".
"De multe ori, am resimțit reacția mafiei locale. Nu de puține ori am primit telefoane de pe numere ascunse, în care eram amenințat. Aceste amenințări au fost atrase din cauza faptului că am avut curajul să demasc afacerile PSD-ului și ale actualului primar, Marian Iordache", a mai precizat Moinescu.
În ceea ce privește condamnarea sa, fostul primar al Medgidiei a declarat că se simte nevinovat. El a spus că va candida, în 2012, pentru Primăria Medgidia, deoa-rece are un proiect care poate salva orașul. În plus, a precizat că nu vrea să se lase doborât de mafia locală și că le transmite, prin intermediul presei, că nu se va da bătut.
"Am fost găsit nevinovat de primele două instanțe și condamnat de ultima. Eu mă simt nevinovat. Aștept motivarea instanței de judecată și pe urmă mă voi adresa Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru o cale extraordinară de atac", a mai spus fostul primar.

Dumitru Moinescu a fost condamnat definitiv, vineri, la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru infracțiunea de favorizare a infractorului. Decizia magistraților Curții de Apel Constanța vine la cinci ani după comiterea faptei.
Potrivit rechizitoriului, Moinescu este acuzat că, în aprilie 2006, pe durata exercitării mandatului de primar, folosindu-se de calitatea pe care o avea, a încercat să influențeze urmărirea penală declanșată împotriva a opt persoane din localitate. Acestea devastaseră o discotecă și erau căutate pentru comiterea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniștii publice și distrugere. Cu toate că Judecătoria Medgidia și cea a Tribunalului Constanța l-au achitat pe fostul primar, magistrații Curții de Apel au avut o altă opinie și l-au găsit vinovat.
După aflarea verdictului, Dumitru Moinescu a acuzat justiția, spunând că i s-a făcut o mare nedreptate, cel mai probabil, fiind o "comandă" a adversarilor politici care vor să-l scoată din lupta pentru alegerile de la anul.



Comentează știrea

tattalor
13 octombrie 2011
moinescule

moinescule...........tie iti place sa dai din gura.......sa dai vina pe Pintilie..........cum nu iti merge dai vina pe Pintilie.........altceva mai sti? schimba si tu placa.......suntem satui de politica ta poate ai vazut cu ce procent ai cazut in 2008.......daca vrei iti dedic si o melodie, aia cu ,,ai luat tzeapa" preferata ta parca

izabell
13 octombrie 2011
dosar penal

Vesnica pomenire a lui moinescu. Cum are o problema incepe discursul comunist si in acelasi timp de victima a sistemului.Cum isi permite individul asta care 4 ani de zile a umblat taras cu toti infractorii Medgidiei,sa iasa acum cu salvarea Medgidiei. Sloganul asta este expirat,incearca alta varianta!

Jeny
13 octombrie 2011
mai bine condamnat decat prostanac

HA!HA!Vi s-apropie latul de gat puslamale ce sunteti!!! Va tremura chiloti-n cur,sa vedem pe unde ve-ti scoate camasa.Iordache a petrecut el o noapte, dar Moinescu o sa petreaca o luna in iunie!!!

Ica
14 octombrie 2011
info

Eu imi dau numele real, nu mi-e frica de Mooinescu(a se citi ca in engleza literele "oo" please).As dori sa dea fapte Mooinescu, nu deductii de-ale dansului....mai bine citit aberatii.Cum nu are nimic plauzibil pentru viitoarea campanie, incepe cu acuzatii la adresa altora. Cel mai corect sa spuna sus si tare ce a facut el pt. Medgidia , si sa lase promisiunile pentru alti prosti, in alt oras....sa scuteasca Medgidia de prezenta dansului, daca se poate definitiv.

VASILE
20 octombrie 2011
VA E TEAMA DE MOINESCU!

CLOACA DE INFRACTORI SI CORUPTI INCEPIND DE LA POLITIE SI PINA LA MAGISTRATII DE LA APEL.VA E TEAMA DE MOINESCU CA VA BATE LA ALEGERI,CUM E POSIBIL SA TI UN DOSAR 5 ANI SI SA-I DAI DRUMUL APROAPE DE CAMPANIE,NE CREDETI IDIOTI? IDIOTI SINTETI VOI INCEPIND CU ORDINARUL DE IORDACHE SI TOATA GASCA DE MAFIOTI.JOS CU VOI! MOINESCU A SALVAT ODATA MEDGIDIA DE SUB PINTILIE PRIMAR SI IORDACHE VICEPRIMAR ,O VA SALVA SI ACUM CIND IORDACHE E VICEPRIMAR SI PINTILIE STA IN UMBRA.ROMANIA,O TARA A JUSTRITIE CORUPTE SI A INFRACTORILOR,DAIA IL VREAU SI O SA IL SUSTIN PE BASESCU PèT CA E SINGURUL CARE O SA-I BAGE PE MAFIOTII MAGISTRATI DUPA GRATII ACOLO UNDE EI DECID CA TREBUIE SA STEA OAMENI NEVINOVATI CA SI MOINESCU.SA LE FIE RUSINE!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Dumitru Moinescu rămâne în CL Medgidia
Miercuri, 12 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cât costă gigacaloria la Medgidia
Marţi, 11 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cât costă gigacaloria la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.5884 secunde