Edilul din Mangalia, Cristian Radu, vrea ca lacurile din sudul litoralului să fie concesionate

411
Edilul din Mangalia, Cristian Radu, vrea ca lacurile din sudul litoralului să fie concesionate - cristianradu-1361389718.jpg
Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, împreună cu reprezentanți ai municipalității au continuat seria inspecțiilor în stațiunile din sudul litoralului pentru pregătirea sezonului estival. 
În cadrul verificărilor din Cap-Aurora și Venus, edilul a decis ca, până la debutul sezonului estival, municipalitatea să efectueze lucrări de reamenajare și ecologizare. În acest sens, deținătorilor de terenuri și clădiri li s-a cerut ca până la 31 martie să finalizeze lucrările de reparații și igienizare. În caz contrar, lucrările respective vor fi realizate de municipalitate până la 1 mai, iar contravaloarea serviciilor va fi suportată de cei care nu au respectat termenele stabilite de Primărie. 
Mai exact, clădirile și  parcările inestetice vor fi demolate, iar spațiile verzi, precum și aleile pietonale vor fi amenajate corespunzător. 
În ceea ce privește refacerea falezei din stațiunea Cap-Aurora, municipalitatea va concepe un proiect de modernizare cu fonduri europene. 
"Sperăm ca până anul viitor această zonă să fie una de promenadă, un adevărat punct de atracție turistică. Vom impune un concept unitar de modernizare a tuturor stațiunilor de pe litoralul sudic, astfel încât turiștii să-și petreacă vacanțele în condiții optime", a precizat edilul Cristian Radu. 
În altă ordine de idei, primarul Mangaliei va chema la discuții toți agenții economici care vor să investească pe litoral, aceștia putând să liciteze pentru proiectele propuse de către administrația publică locală. 
Un astfel de proiect se referă la administrarea lacului din Venus de către un concesionar care dorește să aducă un plus de noutate în această zonă.
Edilul a mai precizat că instituția pe care o reprezintă va colabora cu Apele Române pentru o mai bună îngrijire a plajelor și a zonelor adiacente. În privința lacurilor din stațiuni, primarul a subliniat că ar trebui găsită o soluție de concesionare, cu implicarea agenților economici din zonă, în vederea unei administrări eficiente și repunerii acestora în circuitul turistic. 
"Din păcate, unii agenți economici aruncă gunoiul la întâmplare, iar deșeurile pot ajunge pe suprafața lacului. De aceea, cred că ar fi mai indicat să existe cineva care să gospodărească lacurile și să le amenajeze pentru turiști, cu respectarea unor reguli stabilite de Consiliul Local", a explicat Cristian Radu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3612 secunde