EDITORIAL / Cum îți influențează politica viața?

1961
15
EDITORIAL / Cum îți influențează politica viața? - cosminzaporojan1-1338306582.jpg
Indiferent de simpatiile și preferințele electorale, Constanța merită un primar legitim. Un primar care să fie rodul voinței constănțenilor și nu doar un câștigător de conjunctură, un produs al indiferenței și neimplicării cetățenilor în viața orașului. O dată la patru ani, avem șansa de a ne spune franc și clar nemulțumirile, părerea, problemele. Sub tușul ștampilei VOTAT se regăsesc freamătul și viața unui oraș întreg, cu relele și bunele lui, care respiră, dar mai ales se dezvoltă sau se prăbușește. Indiferent cât de mulțumit sau nemulțumit sunteți de cum arată Constanța zilelor noastre, indiferent cât de mult sau de puțin vă regăsiți în candidații care atârnă sfidători de buletinele de vot, toți constănțenii avem o singură datorie: să mergem la vot. Să "murim" pe mâna noastră sau, de ce nu, să trăim mai bine datorită nouă. A lăsa pe alții să îți decidă soarta, ați abandona orașul în care îți crești copiii și nepoții este impardonabil. Îți pierzi apartenența, te izolezi singur pe o orbită în care alții îți stabilesc traiectoria și viteza, fără ca tu, cetățean, să mai ai măcar dreptul de a te exprima civic. Vrei să hotărăști cum va arăta orașul pe care ți-l dorești? Votează!

Fiecare constănțean își cunoaște foarte bine orașul în care trăiește. Cu toții avem nemulțumirile noastre, cu toții avem probleme. Că este vorba de haitele de câini vagabonzi care stăpânesc orice petic de spațiu public, de mizeria de pe străzi, de lipsa spațiilor verzi sau de abuzurile administrației locale, ne putem exprima democratic, dar mai ales putem sancționa, prin vot.

Candidații care se vor regăsi pe buleti-nele de vot sunt sau ar putea fi soluția de care Constanța are nevoie pentru a deveni oraș euro-pean. Că vorbim de Mazăre, Palaz, Chiru sau Dinu, fiecare dintre ei vine în fața dumneavoastră cu un bagaj de notorietate, credibilitate dar mai ales de promisiuni și proiecte. Luați-i pe fiecare în parte, întoarceți-i pe toate fețele, citiți-le vorbele și judecați-le faptele. Nu mai căutați ieșirea din problemele Constanței nevenind la vot, ci încercați să vedeți și să găsiți soluții votând pe unul sau pe altul. Doar așa orașul nu va mai fi controlat de grupuri de interese, doar așa Constanța nu va mai fi "republica" unui singur om. "Puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut", spunea Churchill. Iar realitatea de zi cu zi a Constanței ne demonstrează asta. Din păcate, puterea absolută a lui Mazăre s-a născut din indiferența constănțenilor, care au întors spatele secțiilor de votare, permițând unui om să încalece orașul cu o mână de susținători. Iar acest lucru nu ar trebui să se mai întâmple. Dacă îl vreți pe Mazăre, ieșiți și votați Mazăre, dacă vreți altceva, atunci ieșiți și votați alt candidat. Nepăsarea, pretextele că "nu avem pe cine vota" sau "indiferent pe cine votez tot Mazăre iese" nu sunt decât apanajul degradării vieții de zi cu zi a orașului, dar și a dumneavoastră.

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
C. neagoe
2 iunie 2012
sa ma credeti

Eu votez Chiru , pentru ca in activitatea profesionala a dovedit ca respecta doar legea si nu indicatiile PDL , pentru ca nu este agreat de PDL , de care s-a distantat, pentru ca a dovedit ca cunoaste problemele Constantei si are un program bun. Ar trebuii sa ma credeti.

Diana
2 iunie 2012
:)) vezi sa nu

Nimeni nu a facut sau va face nimic bun niciodata. nu doar in Romania ci oriunde. pt ca cei din politica nu sunt decat niste javre!

constantean statistician
4 iunie 2012
simplu exercitiu

Sa zicem ca avem 10 cetateni ai orasului, la intimplare. 2 dintre ei nu vor sa mearga la vot (vezi postarea 17-Diana-, care incearca sa descurajeze electorii activi! foarte periculoasa... pe fondul absentei la vot, cei prezenti isi dubleaza sau tripleaza puterea stampilei; trebuie sa descurajati astfel de comentarii; asa a ajuns nazistu sa fie ales cu 70% din voturi, cand prezenti la urne au fost doar 30-40% din constanteni...). Ramin 8. 7 dintre ei isi impart voturile la candidatii pe care-i simpatizeaza. Fiecare are cite un vot. Ramine al optulea, care da votul celui care l-a cumparat cu "puiul si uleiu". El va avea 2 voturi si va castiga, chiar daca votul impotriva lui a fost de 60%, iar cele 2 absente se pot traduce tot prin ura impotriva sa. Acum intelegeti? Este timpul ca toti contracandidatii lui Mazare sa se inteleaga si sa lase in cursa doar pe cel mai bine clasat in sondaje. Cine nu face asa, este agent mascat al PZD!

Hanibal
7 iunie 2012
campanie electorala

Este greu sa te decizi pe cine sa votezi.Categoric,schimbarea este necesara si este greu sa votezi cu candidati care-si propun inlocuirea lui Mazare,dar se acuza reciproc de tot felul de gainarii.Analizand comentariile bine intentionate,se vede neancrederea majoritatii in candidatii care au aparut peste noapte si care timp de 4 ani,daca nu mai mult,au stat in asteptarea campaniei electorale.Notorietatea,prestigiul,se castiga prin actiuni in sluujba cetateanului,prin merite si opere profesionale,etc.Felul in care inteleg unii cu pretentii de lideri sau de activisti sociali sa faca politica este primitiv si seamana mai mult neincredere si discordie.Candidatii la functia de primar nu inteleg faptul ca s-a creat un sistem administrativ obedient in totalitate lui Mazare,care va anula orice initiativa,orice masura,mai ales cand nu au de partea lor majoritatea in consiliul.Pe Mazare nu-l va scoate din functie decat justitia,si asta,doar in cazul in care va fi condamnat,si nici atunci.Puterea lui Mazare consta in votul pensionarilor care formeaza baza electoratului in Romania.Ei sunt cei care hotarasc soarta Romaniei.De copii si tineri nu mai are nevoie nimeni.

nyky
17 iunie 2012
Voi ce faceti ?

Ca mai toata lumea si presa trebuie sa traiasca ; adica negrii mititei: reporteri ,mai mult sau mai putin, etc. Cei "ajunsi, indestulati ", de regula mai putin ortodox , platesc daca scri ,cum trebuie, asa ca .... Foarte bine ,este totdeauna un partizanat , dar asta nu inseamna sa promovezi sau sa aperi lichele , hoti si alte legume. O presa , care vorba cuiva , "a facut mai mult rau decat bine Romaniei " ,poate sa corecteze putin din ce a gresit , facand o comparatie intre cei ce ne-au condus destinele dupa revolutie , din toate punctele de vedere , poate in felul acesta vom avea modele . De ce "paznicii democratiei " nu vorbesc despre cum s-au facut averile (politicienilor) , de ce nu solicita autoritatilor statului sa o faca ? Sa vedem ce reactii vor avea antena 3, romania TV si altii cand si USL-ul va face (a si inceput) ce a facut PDL-ul . Foarte curand vom urmarii mai mult B1 .

15 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5604 secunde