Elena Udrea i-a convins pe salvamari să lucreze gratis de 1 Mai

644
Câteva zeci de salvamari se vor afla, la sfârșitul acestei săptămâni, pe plajele de pe litoral, fără a fi plătiți, pentru a veghea la siguranța turiștilor care vor alege să-și petreacă la mare miniva-canța de 1 Mai.
Coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia, Gabriel Culea, a declarat că, deși temperaturile din această perioadă sunt scăzute, iar apa mării este foarte rece, având cel mult 10 grade Celsius, vor fi probabil tineri care vor intra în apă pentru o baie.
"Din acest motiv, 20 - 25 de salvamari vor merge, din proprie inițiativă, pe plaja Modern din Constanța și în zonele mai aglomerate din stațiunea Mamaia, precum și la Năvodari, pentru a încerca să tempereze elanul tinerilor și pentru a veghea la siguranța acestora", a declarat Gabriel Culea.
El a mai precizat că plaja va fi împărțită în sectoare, fiecărui salvamar revenindu-i o porțiune de plajă.
"Vom ieși pe plaje de sâmbătă și până luni, dar, dacă va fi nevoie, vom prelungi perioada. De asemenea, în cazul în care numărul de turiști va fi prea mare și vom considera că nu putem face față, vom mai chema băieți de acasă", a explicat Gabriel Culea, adăugând că salvamarii vor fi prezenți și pe plajele din sudul litoralului, de la Vama Veche, la Costinești.
Gabriel Culea a mai declarat că acțiunea din perioada minivacanței de 1 Mai este una voluntară, deoarece contractul privind prestația serviciilor de salvamar în stațiunea Mamaia nu a fost încă semnat.
"Oricum, am discutat cu doamna ministru al Turismului, Elena Udrea, care ne-a rugat să ieșim în această perioadă pe plaje și ne-a promis că problema banilor va fi rezolvată, iar situațiile din anii trecuți nu se vor repeta", a mai spus Gabriel Culea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4631 secunde