Emil Boc sare în apărarea primarilor și pune tunurile pe ministrul Sănătății

466
Emil Boc sare în apărarea primarilor și pune tunurile pe ministrul Sănătății - fondemilboc-1610390786.jpg
Președintele Asociației Municipiilor din România (AMR), primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a continuat și ieri războiul declarat ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. El a declarat, marți, că dacă Ministerul Sănătății nu rezolvă problema finanțării pentru organizarea centrelor de vaccinare, edilii vor fi nevoiți să ia bani de la bursele elevilor, de la creșe și de la obiectivele de investiții. „Vom compromite procesul de vaccinare din România”, a spus președintele AMR.

„Așteptăm forma finală a OUG pe care sperăm că ministrul Sănătății să o corecteze cu alocarea financiară pentru administrațiile locale. În Strategia Națională de Vaccinare, adoptată de guvern în decembrie, se spune foarte clar că pentru îndeplinirea obiectivelor date administrațiilor locale, guvernul alocă resurse de la bugetul de stat. Faptul că un ministru al Sănătății a ignorat un act oficial al Guvernului spune multe. Administrațiile locale nu doresc să mai fie Cenușăreasa. Am fost puși în fața faptului împlinit”, a explicat Emil Boc, la Digi24.

Președintele Asociației Municipiilor din România a declarat că primarii vor fi nevoiți să taie bani din alte părți, dacă nu vor primi finanțare.

„Ar însemna să luăm bani de la burse, de la creșe, de la obiective de investiții și să asigurăm susținerea financiară. Unii pot, alții nu pot. Vom compromite procesul de vaccinare din România, care este de interes național”, a declarat edilul.

Întrebat dacă va cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Emil Boc a spus că nu interferează cu decizia politică din coaliție.

„Cheltuielile legate de centre și de dotare se ridică la cinci milioane de euro numai pentru Cluj-Napoca. Mâine avem discuții la nivel guvernamental pe marginea inclusiv a acestui subiect. În primul rând, ministrul Sănătății să facă actul normativ în concordanță cu legile statului român, să citească ordonanțele de urgență anterioare și să pună în concordanță actul normativ cu aceste texte. Este treaba politicienilor să rezolve problemele, nu interferăm cu activitatea coaliției”, a mai declarat Boc.

Primarul din Cluj-Napoca e nemulțumit de o Ordonanță de Urgență care prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, însă fără ca documentul să prevadă și sursa de bani.

La rândul lui, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat că banii pentru organizarea centrelor de vaccinare anti-Covid-19 există la Ministerul Dezvoltării. Președintele Asociației Municipiilor din România atrage atenția că acest lucru nu este specificat în textul OUG: „Unde scrie asta? Poveștile-s povești, noi nu suntem povestitori, cei din administrația publică locală, noi suntem oameni de execuție, oameni pragmatici. Unde scrie acest lucru în textul Ordonanței, că există bani? Există bani probabil și în bănci, dar vreau să știm exact unde există banii, care-i mecanismul prin care se alocă, care-i valoarea în care ne putem încadra în cheltuieli. Nu scrie nimic în această Ordonanță de Urgență”.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2597 secunde