Primarii, supăraţi că nu au primit bani pentru centrele de vaccinare. „Este inadmisibil!”

585
Primarii, supăraţi că nu au primit bani pentru centrele de vaccinare. „Este inadmisibil!” - asociatiamunicipiilor-1610293659.jpg

Articole de la același autor

Asociația Municipiilor din România (AMR), condusă de primarul liberal Emil Boc, acuză Ministerul Sănătății că îi obligă să organizeze și să doteze centrele de vaccinare, precum și să asigure plata personalului medico-sanitar din aceste centre, fără a le fi alocate și resursele financiare necesare.

Este vorba desre un proiect de Ordonanță de Urgență inițiat de către Ministerul Sănătății cu privire la unele măsuri pentru organizarea, dotarea și operaţionalizarea centrelor de vaccinare precum și pentru plata personalului medico-sanitar și auxiliar care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare.

„Asociația Municipiilor din România constată ignorarea de către Ministerul Sănătății a principiului potrivit căruia nicio alocare de atribuții în sarcina administrației publice locale să nu fie realizată fără o alocare financiară corespunzătoare. Este inadmisibil ce se întâmplă. Noi ne dorim să fie o acţiune reușită”, a spus Emil Boc.

Aşadar, primarii se plâng că nu vor avea resursele financiare necesare pentru putea operaționaliza centrele de vaccinare și solicită ministerului Sănătății alocarea de fonduri.

„AMR solicită Ministerului Sănătății asigurarea resursei financiare aferente pentru organizarea, dotarea și operaționalizarea centrelor de vaccinare precum și pentru plata personalului medico-sanitar și auxiliar care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare, indiferent de locație”, au transmis reprezentanţii AMR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4767 secunde