Eugen Tomac: „Statul român are obligaţia să acţioneze Consiliul Uniunii Europene la CJUE”

203
1
Eugen Tomac: „Statul român are obligaţia să acţioneze Consiliul Uniunii Europene la CJUE” - tomac-1674563629.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a spus într-o conferinţă de presă că România îndeplineşte criteriile de aderare la Spaţiul Schengen încă din 2010 şi a cerut autorităţilor să acţioneze Consiliul Uniunii Europene în faţa Curţii de Justiţie a UE.

„Consider că statul român are obligaţia ca, în cel mai scurt timp, să acţioneze Consiliul Uniunii Europene la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Este inacceptabil ca un singur organism european să blocheze funcţionarea UE, să îngrădească de mai bine de 12 ani dreptul a 20 de milioane de cetăţeni români de a se bucura de toate privilegiile pe care le oferă piaţa unică europeană”, a afirmat Tomac.

Liderul PMP a reamintit că piaţa unică europeană funcţionează în baza principiilor a patru libertăţi: libertatea de circulaţie a persoanelor, a bunurilor, a capitalului şi a serviciilor.

„Nouă ne sunt încălcate aceste libertăţi, două dintre ele fiind fundamentale. E vorba de libertatea de mişcare a cetăţenilor şi a mărfurilor. Prin urmare, cred că este cazul să ieşim din această stare de neputinţă şi să facem ceea ce este necesar. Un proces la CJUE nu suspendă negocierile. Schimbă doar datele problemei şi arată că România în sfârşit ştie să se apere cu instrumentele oferite de UE. Plânsul pe la colţuri şi cerşitul de binefacere în condiţiile în care lucrurile sunt foarte clar prevăzute în Tratat şi în Acordul Schengen cred că sunt elemente suficient de puternice pentru a putea ieşi din acest blocaj”, a subliniat Eugen Tomac.

Comentează știrea

Constantin
24 ianuarie 2023
erorile celor ce se substituie neamului

NU ARE OBLIGATII! SUNTEM STAT INDEPENDENT(!!??!!) nu trebuie sa devenim "judet" in imperiul (neo-Napoleoniano-hitlerist)!!!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1628 secunde