EXCLUSIV / Simbolul Constanței, condamnat la pieire?!?

2840
24
EXCLUSIV / Simbolul Constanței, condamnat la pieire?!? - cazino5-1345381683.jpg

Articole de la același autor

Se alege praful după simbolul Constanței. Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului va da înapoi Cazinoul către Primăria Constanța, fără reabilitarea de 10 milioane de euro promisă. Cel mai sumbru scenariu pentru clădirea cu valoare de monument istoric este ca primarul Constanței, Radu Mazăre, să o vândă, așa cum se lăuda că va face, vara trecută.

Printr-o adresă oficială remisă Ziarului Cuget Liber, reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului au informat că procedura de licitație pentru contractarea companiei care urma a se ocupa de lucrările de reabilitare a Cazinoului a fost anulată printr-o decizie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Mai mult de atât, întrebați care este starea actuală a proiectului și ce se va întâmpla mai departe cu clădirea, cei de la MDRT au replicat: "În legătură cu solicitarea dumneavoastră privind conso-lidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța, vă comunicăm faptul că, așa cum este specificat și pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice, www.e-licitatie.ro, în cadrul anunțului nr.134.378/29.03.2012, secțiunea Stare procedură, această procedură a fost anulată printr-o decizie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

Procedura nu a mai fost reluată deoarece Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului inten-ționează să restituie acest obiectiv Primăriei Municipiului Constanța".

Reamintim că primarul Con-stanței și-a prezentat intențiile cu privire la situația Cazinoului înainte ca acesta să treacă în administrarea Ministerului Turismului. Referindu-se la clădirea pe care atât oamenii simpli, cât și cei de specialitate o consideră o capodoperă arhi-tecturală, edilul declara la începutul lunii mai 2011: " Vreau să scot această fată bătrână și urâtă la mezat".

Ce se va alege de simbolul Constanței?

"Cazinoul îl scot la vânzare, am început procedurile de evaluare și îmi doresc din tot sufletul să îl vindem. (...) Am primit câteva intenții de cumpărare, asta ar însemna să luăm niște bani la buget, să facă investiția în Cazino și să funcționeze ca și cazino, iar clădirea respectivă să redevină un simbol al Constanței. Deocamdată, este o căzătură, iar noi nu putem băga banii acolo. Să dea Dumnezeu să vină cineva să vrea sa îl cumpere, să investească în el și să-l facă funcțional. Municipalitatea nu poate să țină cazinouri. Îl vindem. Nu știu cu cât, o să spună evaluatorii, dar nu găsesc pe nimeni. Dacă găsiți pe cineva puteți spune public că Mazăre și consilierii vor să vândă cazinoul din Constanța. Să dea Dumnezeu să-l cumpere vreun arab bogat sau vreun turc care se ocupă de cazinouri", spunea primarul Radu Mazare.

Deși această afirmație a stârnit reacții de consternare din partea opiniei publice, dar și din partea oamenilor politici implicați în scandal, primarul Mazăre nu a fost de clintit și nu și-a schimbat intențiile.

De fapt, singura salvare a Cazinoului Constanța la momentul respectiv a venit din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, condus de Elena Udrea, care a respectat decizia oamenilor din Constanța și a păstrat clădirea în patrimoniul local. Astfel, undeva la mijlocul verii trecute, după îndelungi dezbateri publice, mese rotunde și alte întâlniri oficiale, cei de la MDRT au decis că vor reabilita Cazinoul și îl vor reda Primăriei Constanța, cu câteva condiții. Astfel, liderul MDRT de atunci i-a precizat lui Mazăre că ministerul va reabilita clădirea, dacă există certitudinea că aceasta nu va fi transformată într-un centru de surf sau orice altceva de genul acesta. Edilul a acceptat ușor condițiile impuse de MDRT, declarând că este dispus să vândă clădirea chiar și cu 1 leu, dacă aceștia se vor ocupa de reabilitarea ei.

Ce a urmat? Schimbările frecvente la nivel de Guvern, respectiv de ministere, au plasat proiectul de la începutul listei de priorități, undeva la coadă. De altfel, după ce licitația organizată de Compania Națională de Investiții, pe care MDRT a responsabili-

zat-o, s-a anulat, proiectul a fost realmente abandonat.

Interesant este ce se va întâmpla mai departe, în condițiile în care conducerea administrației locale pare că nici nu știe că se va trezi, din nou, cu "fata bătrână" pe cap. Contactat telefonic la sfârșitul săptămânii trecute, vicele Con-stanței, Decebal Făgădău a declarat că nici reprezentanții primăriei nu cunosc starea exactă a proiectului. Făgădău a menționat că primăria a trimis o adresă la MDRT prin care solicită informațiile disponibile în acest sens.

Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
cei 15 000 -20 000 maidanezi din municipiul CTA-grasi,prosperi si care ne inmultim voiosi ,latratatori si zburdalnici in fiecare an si chiar la 5-6 luni(vrem sa atingem recordul mondial la caine pe cap de om caci cel national l-am depasit deja)
20 august 2012
cei 15 000 -20 000 maidanezi din municipiul CTA-grasi,prosperi si care ne inmultim voiosi ,latratatori si zburdalnici in fiecare an si chiar la 5-6 luni(vrem sa atingem recordul mondial la caine pe cap de om caci cel national l-am depasit deja)

cei 15 000 -20 000 maidanezi din municipiul CTA-grasi,prosperi si care ne inmultim voiosi ,latratatori si zburdalnici in fiecare an si chiar la 5-6 luni(vrem sa atingem recordul mondial la caine pe cap de om caci cel national l-am depasit deja)

agripina
20 august 2012
constanteni pdl-sti

de ce plangeti de mila 'sibolului constantei' nu erati voi pdl cei cu frica in san ca daca se concesioneaza cladirea pe o perioada mai mare pleca castigatorul cu acea cladire in sacosa . v-a promis udrea ca o sa puna ea umarul si penibilul de la prefectura la restaurarea cladiri cazinoului. mare pacat de acea cladire ,despre maidanezi un adevar.

vladina
20 august 2012
maidanezi

Cred ca vorbiti despre alegatorii lui Mazare,nu?

Răspuns la: cei 15 000 -20 000 maidanezi din municipiul CTA-grasi,prosperi si care ne inmultim voiosi ,latratatori si zburdalnici in fiecare an si chiar la 5-6 luni(vrem sa atingem recordul mondial la caine pe cap de om caci cel national l-am depasit deja)
Adăugat de : cei 15 000 -20 000 maidanezi din municipiul CTA-grasi,prosperi si care ne inmultim voiosi ,latratatori si zburdalnici in fiecare an si chiar la 5-6 luni(vrem sa atingem recordul mondial la caine pe cap de om caci cel national l-am depasit deja), 20 august 2012
cei 15 000 -20 000 maidanezi din municipiul CTA-grasi,prosperi si care ne inmultim voiosi ,latratatori si zburdalnici in fiecare an si chiar la 5-6...
vladina
20 august 2012
cazinoul

Eu cred ca problema a fost si este...comisionul la vanzare sau concesionare.Ce interes sa fie pentru renovare?Simbol?Mai exista asa ceva in Romania de azi?Fara comisioane, numic nu se misca!!!

cei 15 000 -20 000 maidanezi din municipiul CTA-grasi,prosperi si care ne inmultim voiosi ,latratatori si zburdalnici in fiecare an si chiar la 5-6 luni(vrem sa atingem recordul mondial la caine pe cap de om caci cel national l-am depasit deja)
20 august 2012
cam asa ceva...adica si la ei:))

ca doar ei au votat mascaricoul care a umplut orasul de haite de caini prin faptul ca nu s-a sterilizat si eutanasiat niciunul de vreo 2 ani

Răspuns la: maidanezi
Adăugat de : vladina, 20 august 2012
Cred ca vorbiti despre alegatorii lui Mazare,nu?
Adrian
20 august 2012
Mazare tranta

Musulmani nu se ocupa cu jocuri de noroc omule. Esti mai prost ca noaptea. Stim ca vrei sa il vinzi pe 12 mil ca sa achiti suma catre italieni de la fincogero.

admirator
23 august 2012
ce faceti?

cenzurati? parca am postat un coment aici si nu-l vad. Mazare a lasat cladirea sa se distruga intentionat. pentru a o vinde si a incasa comisionul. daca nu cumva el o va cumpara. sistemul a fost folosit in repetate randuri in anii '90. Casinoul era bun cand a venit el primar. Din ce credeti ca a facut avere? din salariul de primar? ca avea doar datorii cand a venit in functie; si firmele a fost silit sa le inchida ca altfel nu era compatibil.. Sau nu? De altfel, acum, cand guvernul e PSD(sa lasam gluma cu USL)planurile lui vor fi fructificate... Uite unde duce punga cu puiu si uleiu sau fanatismul fostilor politruci...

goagal
24 august 2012
Cazinoul Constanta

Latratori la luna(PDL) isi dau cu pre(su)putul cu privire la Mazare.NUMAI CEI CARE AU VENIT LA MAMAIA in vara asta, il pot califica daca este sau nu un excelent primar.Denigratorii se iau dupa ce vad la tv....Iar cainii , ce pdlist i-a numarat/

admirator
25 august 2012
@goagal

Intimplator, nu sunt pdl-ist. Dar ,parca, Mazare nu a fost ales primar de mamaioti sau pentru Mmaia! Cum este in Constanta? Daca vrea sa faca regie pentru parcurile de distractii, ce cauta in functia de primar al municipiului Constanta? Maiddanezii? pai ii gasesti peste tot. Unde vrei si unde nu vrei...Nici nu trebuie sa-i mai recenzezi... A facut primarele si guvernul un nou recensamint la oameni, de ne-a scos miliarde in strainezia... sa castige fraudulos referendumul. Poate ca vor face si unul -corect- pentru maidanezi. Sa vada in ce catastrofa ne-au adus, pentru a spala ei bani. Sanchi "umanism,"......... ("revolutionar", ca al lui Hitler, Ceasca sau... Putin; si astia iubeau/iubesc animalele; chiar mai mult decit pe oameni...)

portefeuille longchamp kate moss
26 iulie 2014
portefeuille longchamp kate moss

boutique longchamp paris adresse[url=http://www.bellvision.fr/pages/boutiquelongchampparisadresse.asp]boutique longchamp paris adresse[/url]boutique longchamp paris 8[url=http://www.bellvision.fr/pages/boutiquelongchampparis8.asp]boutique longchamp paris 8[/url]boutique longchamp nice[url=http://www.bellvision.fr/pages/boutiquelongchampnice.asp]boutique longchamp nice[/url]boutique longchamp nantes[url=http://www.bellvision.fr/pages/boutiquelongchampnantes.asp]boutique longchamp nantes[/url]boutique longchamp gen?ve[url=http://www.bellvision.fr/pages/boutiquelongchampgen?ve.asp]boutique longchamp gen?ve[/url]boutique longchamp cannes[url=http://www.bellvision.fr/pages/boutiquelongchampcannes.asp]boutique longchamp cannes[/url]boutique longchamp avignon[url=http://www.bellvision.fr/pages/boutiquelongchampavignon.asp]boutique longchamp avignon[/url]boutique longchamp annecy[url=http://www.bellvision.fr/pages/boutiquelongchampannecy.asp]boutique longchamp annecy[/url]boutique en ligne longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/boutiqueenlignelongchamp.asp]boutique en ligne longchamp[/url]bijoux longchamp en ligne[url=http://www.bellvision.fr/pages/bijouxlongchampenligne.asp]bijoux longchamp en ligne[/url]besace toile longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/besacetoilelongchamp.asp]besace toile longchamp[/url]besace longchamp cuir[url=http://www.bellvision.fr/pages/besacelongchampcuir.asp]besace longchamp cuir[/url]besace cuir longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/besacecuirlongchamp.asp]besace cuir longchamp[/url]besace cavalier longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/besacecavalierlongchamp.asp]besace cavalier longchamp[/url]beige longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/beigelongchamp.asp]beige longchamp[/url]bandouliere longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/bandoulierelongchamp.asp]bandouliere longchamp[/url]banane longchamp homme[url=http://www.bellvision.fr/pages/bananelongchamphomme.asp]banane longchamp homme[/url]banane longchamp femme[url=http://www.bellvision.fr/pages/bananelongchampfemme.asp]banane longchamp femme[/url]ballerines longchamp toile[url=http://www.bellvision.fr/pages/ballerineslongchamptoile.asp]ballerines longchamp toile[/url]ballerines longchamp pliage[url=http://www.bellvision.fr/pages/ballerineslongchamppliage.asp]ballerines longchamp pliage[/url]ballerines longchamp femme[url=http://www.bellvision.fr/pages/ballerineslongchampfemme.asp]ballerines longchamp femme[/url]ballerine longchamp pliage[url=http://www.bellvision.fr/pages/ballerinelongchamppliage.asp]ballerine longchamp pliage[/url]bagage longchamp pas cher[url=http://www.bellvision.fr/pages/bagagelongchamppascher.asp]bagage longchamp pas cher[/url]bagage ? main longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/bagage?mainlongchamp.asp]bagage ? main longchamp[/url]bag longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/baglongchamp.asp]bag longchamp[/url]arc de triomphe longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/arcdetriomphelongchamp.asp]arc de triomphe longchamp[/url]ancienne collection longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/anciennecollectionlongchamp.asp]ancienne collection longchamp[/url]adresse boutique longchamp paris[url=http://www.bellvision.fr/pages/adresseboutiquelongchampparis.asp]adresse boutique longchamp paris[/url]acheter un sac longchamp pas cher[url=http://www.bellvision.fr/pages/acheterunsaclongchamppascher.asp]acheter un sac longchamp pas cher[/url]acheter sac longchamp pliage[url=http://www.bellvision.fr/pages/achetersaclongchamppliage.asp]acheter sac longchamp pliage[/url]acheter sac longchamp en ligne[url=http://www.bellvision.fr/pages/achetersaclongchampenligne.asp]acheter sac longchamp en ligne[/url]acheter longchamp en ligne[url=http://www.bellvision.fr/pages/acheterlongchampenligne.asp]acheter longchamp en ligne[/url]achat sac longchamp pas cher[url=http://www.bellvision.fr/pages/achatsaclongchamppascher.asp]achat sac longchamp pas cher[/url]achat longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/achatlongchamp.asp]achat longchamp[/url]acces hippodrome longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/acceshippodromelongchamp.asp]acces hippodrome longchamp[/url]1948 longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/1948longchamp.asp]1948 longchamp[/url]original longchamp le pliage[url=http://www.bellvision.fr/pages/originallongchamplepliage.asp]original longchamp le pliage[/url]longchamp on sale le pliage[url=http://www.bellvision.fr/pages/longchamponsalelepliage.asp]longchamp on sale le pliage[/url]longchamp le pliage shop[url=http://www.bellvision.fr/pages/longchamplepliageshop.asp]longchamp le pliage shop[/url]longchamp le pliage cuir price in france[url=http://www.bellvision.fr/pages/longchamplepliagecuirpriceinfrance.asp]longchamp le pliage cuir price in france[/url] portefeuille longchamp kate moss http://www.bellvision.fr/pages/portefeuillelongchampkatemoss.asp

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4602 secunde