Ponta sare în ajutorul "manechinuitelor" lui Mazăre

1028
9
Ponta sare în ajutorul

Articole de la același autor

Deși, în mod normal, un premier ar trebui să aibă alte preocupări, mai ales când economia țării este aproape la pământ, Victor Ponta nu se dezminte si dovedește, încă o dată, că funcția pe care o ocupă este o eroare politică. Mai mult, intervenția sa ar putea fi interpretată chiar și ca o imixtiune în actul juridic al procurorilor cu atât mai mult cu cât, în momentul de față, Ponta ocupă și funcția de ministru interimar al Justiției.
"Vreau să spun un lucru și nu-l spun ca ministru interimar al Justiției, îl spun ca fost procuror. Mă aștept și fac un apel la foștii mei colegi să evite pe cât posibil situațiile ridicole. Nu mi s-a părut deloc amuzant, deși probabil că este, să văd că sunt anchetate manechinele domnului Mazăre. Cred că procurorii din această țară trebuie să prindă criminali, trebuie să prindă violatori, trebuie să ancheteze oameni corupți, trebuie să ancheteze tâlhari, pe manechinele lui Mazăre nu e nevoie să le ancheteze procurorii", a spus, ieri, premierul Victor Ponta, aflat la Ministerul Justiției.
El a reiterat faptul că apelul său trebuie să fie perceput ca venind din partea unei persoane care iubește această profesie mai presus de orice.
"Fac acest apel ca fost procuror, țin la meseria de fost procuror și la prestigiul acestei meserii mai mult decât la orice altceva. Prestigiul de om politic e ceva mult mai confuz, dar când ești procuror sau judecător ai un anumit statut. Te pui să le anchetezi pe fetele lui Mazăre? Cred că se întâmplă foarte multe infracțiuni pe litoral în acest moment, vorbesc de furturi, violuri, crime, care chiar trebuie anchetate și autorii trași la răspundere penală", a spus Ponta.
Așadar, din cele spuse de Victor Ponta se poate trage concluzia că, dacă un cetățean al României depune o plângere penală pe numele cuiva, procurorii ar trebui să refuze petiția, fără să o verifice dacă s-a comis sau nu o infracțiune, pe motiv că nu este vorba despre vreo crimă, viol sau furt.
Pe 29 iulie, președintele Organizației Județene a PDL Constanța, Christian Gigi Chiru, a înaintat o plângere penală la Inspectoratul Județean de Poliție împotriva primarului Radu Mazăre, acuzându-l că le-a obligat pe fotomodelele de la Fashion TV, cu care s-a afișat la o secție de votare din Mamaia, să-și exercite dreptul electoral.
"În cursul zilei de 29 iulie, la ora 12.00, primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, s-a prezentat însoțit de aproximativ 25 de fotomodele ale unei agenții de profil, la Secția de votare nr. 204, organizată în zona Cazino din stațiunea Mamaia. Cu această ocazie, Radu Mazăre a făcut o serie de declarații de presă, din al căror conținut rezulta faptul că participarea la vot a persoanelor anterior menționate se realizează exclusiv urmare a inițiativei acestuia, sub forma impunerii prezenței la vot, rezultând astfel lipsa liberului exercițiu al dreptului la vot. Apreciem că, din analiza conținutului declarațiilor lui Radu Ștefan Mazăre, rezultă faptul că, participarea persoanelor mai sus menționate la vot s-a realizat în contextul presiunii exercitate de către primar, care, în scopul determinării exercitării dreptului la vot al acestor persoane, a înțeles între altele să rețină cărțile de identitate ale acestora. Față de aspectele anterior expuse, solicităm efectuarea de cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale și tragerii la răspundere a făptuitorului, Radu Ștefan Mazăre, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și sancționate de disp. art. 52 alin. 1 din Legea nr. 3/2000", se arată în plângerea depusă de Chiru, cu antetul PDL Constanța.
În altă ordine de idei, potrivit anchetatorilor, fetele care au fost însoțite de Mazăre la secția de votare au fost citate, miercuri, la Poliția Municipiului Constanța pentru a fi audiate cu privire la plângerea înregistrată, etapă ce face parte din procedura legală de verificare a unei plângeri penale. Cu alte cuvinte, oamenii legii nu și-au făcut decât datoria, lucru pe care trebuie să-l facă de fiecare dată atunci când există o petiție, indiferent de calitatea celui care este reclamat, în cazul de față, primarul Constanței, Radu Mazăre.



Comentează știrea

tudor
10 august 2012
tupeu de comunist

Felicitari, foarte bine punctat!

adevar graieste
10 august 2012
gigi chiru

da ,le-a chinuit de a iesit untul din ele, eu ,pe chiru il votam primarul constantenilor

admirator
10 august 2012
titlu gresit

Ponta sare in ajutorul lui Mazare, nu in ajutorul manechinelor "lui". In ce priveste declaratia lui Ponta: Manechinele sunt sclave? Mazare e "apropritar" de manechine? Felictari pentru continutul articolului!

Vali
10 august 2012
Frustrari

Institutiile statului nu sunt niste grupuri statuare...Ele sunt populate de oameni care,nu sunt toti la fel.Sunt unii frustrati ,unii chiar imbecili si speram ca sunt si macar cativa normali,sanatosi la cap.Acuma, cei implicati in penibila actiune ,,Manechinul'' si cei ce au initiat asta reprezinta dovada clara ca nu toate creierele evolueaza.Vestea proasta pentru ei este ca Mazare va avea in continuare succes,atat pe plan profesional, cat si la femei.

rex
10 august 2012
jos ciuma portocalie

Ponta a sarit in ajutorul procurorilor ! nicidecum in ajutorul fetelor sau in ajutorul lui Mazare! dar smenaria lui Basescu este scoala pentru unele ziare!

sava
10 august 2012
Escrocherie marca Chiru

Mai fratilor,chiar nu intelegeti manevra lui Chiru ? Facand aceasta plangere impotriva lui Mazare,nu face altceva decat sa-i ridice mingea la fileu.Chiru este constient ca nu s-a comis nici o fapta penala,face insa aceasta plangere de acord cu Mazare.Chiru are nevoie in aceste zile de "vizibilitate" pentru ca la Bucuresti i se decide soarta.Mazare nu se putea mandri cu rezultatele de la referendum(100.000 voturi sunt de la turisti),deci nu facuse cvorumul.Si iata doi eroi:Chiru & Mazare. Daca se da neaincepere a urmaririi penale as vrea sa vad plangerea lui Mazare impotriva lui Chiru pentru "Denunt calomnios". Astia doi-Chiru si Mazare- sunt "doi intr-unul".

Terente
10 august 2012
@Vali

Draga Vali,fara tine muream ca un prost.Creierul meu a evoluat.Am aflat de la tine ca exista si o profesie de primar.Daca te referi la profesia de baza a lui Mazare,te rog sa-mi dai un singur exemplu de succes "pe plan profesional".Si acum sa-ti dau o veste buna:pana si talharul Terente a avut succes la femei.Vestea buna este ca Terente a avut noroc. Scula lui a fost expusa intr-un borcan la muzeul Grigore Antipa."Bijuteria" aia este tot ce ne-a mai ramas de la Terente.

specialist in maciuci
10 august 2012
mai citeste

a fost expusa la mina minovici, istetzule, si nu mai exista, ca niste dobitoci, invidiosi probabil, au 'uitat' sa completeze nivelul de formol, si s-a uscat.

nelu
10 august 2012
si daca se afiseaza cu femei, ce?

mazare e homalau, singura femeie pe care-a babardit-o a fost catalina botezatu :)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3473 secunde