Premierul Emil Boc:

"Fără confiscarea averii dobândite ilicit, actul de justiție nu merge până la capăt"

304

Articole recomandate

Premierul Emil Boc a apărat eliminarea prevederii constituționale referitoare la prezumarea caracterului licit al averii prin faptul că imposibilitatea confiscării averii dobândite în urma unor infracțiuni face ca actul de justiție să fie doar parțial.
Primul-ministru a afirmat, în cadrul unei dezbateri a Institutului de Studii Populare legate de revizuirea Constituției, că revizuirea constituțională trebuie să aibă ca obiectiv principal să îndeplinească anumite nevoi sociale și așteptări ale populației.
"Avem nevoie ca, la nivel constituțional, să modificăm o prevedere care nu permite ca averile nejustificate să fie confiscate. Avem persoane condamnate la un an, doi de pușcărie, dar averea rămâne intactă și apoi pot să folo-sească această avere", a exemplificat Boc.
Acesta a arătat că România este singura țară din Uniunea Europeană care nu permite o confiscare extinsă - confiscarea averii dobândite în urma comiterii unei infracțiuni -, dificultate evidentă în cazul acordării permiselor auto de la Pitești sau a vameșilor arestați sub acuzații de corupție.
"Obiectivul statului este tragerea la răspundere penală, dar și recuperarea prejudiciului, adică a averii însușite prin acte ilegale. Dacă nu se recuperează prejudiciul, actul de justiție nu se duce, practic, până la capăt", a afirmat premierul, care a spus că articolul 44 din Constituție ar trebui să revadă doar faptul că averea dobândită licit nu poate fi confiscată, fără prevederea prezumării caracterului licit al dobândirii averii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6719 secunde