Federația Națională a Sindicatelor renunță, pentru moment, la greva generală

3683
Federația Națională a Sindicatelor din Administrație suspendă greva generală anunțată pentru vineri, precum și pichetările de azi, după ce Ministerul Muncii a trimis o notă către direcțiile teritoriale în care se arată că vor fi respectate toate drepturile prevăzute în contractele colective de muncă, se precizează pe Mediafax.
Președintele executiv al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA), Romel Neagu, a declarat, ieri, potrivit Mediafax, că acțiunile de protest programate pentru această săptămână vor fi suspendate, în urma discuțiilor de vineri cu reprezentanții Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale (MMFPS) privind aplicarea legii unice de salarizare.
"După discuțiile de vineri, de la Ministerul Muncii, reprezentanții acestei instituții au trimis luni (n.r.- ieri) către toate direcțiile teritoriale clarificări privind OUG 1/2010 referitoare la aplicarea legii unice de salarizare. Astfel, toate drepturile salariale prevăzute în contractele colective de muncă vor fi respectate, în așa fel încât niciun salariat să nu înregistreze diminuări ale veniturilor avute în luna decembrie 2009", a precizat Romel Neagu.
În aceste condiții, acțiunile de protest anunțate de FNSA vor fi amânate până la clarificarea problemei legate de păstrarea locurilor de muncă, mai menționează Mediafax.
Cele 46.000 de semnături pentru susținerea grevei generale rămân valabile în cazul reprogramării acesteia, a precizat Romel Neagu. Liderul sindical a subliniat că urmează discuții cu reprezentanții MMFPS privind disponibilizările din administrație.
Totodată, Romel Neagu a mai spus că FNSA va participa la toate acțiunile de protest anunțate de "Cartel Alfa", confederație la care este afiliată. Conform Mediafax, sindicaliștii FNSA au început protestele în 2 februarie, cu o grevă de avertisment de două ore. Conform calendarului protestelor, sindicaliștii FNSA urmau să picheteze, azi, 9 februarie, ministerele Muncii și Internelor, iar pe 12 februarie să intre în grevă generală pe termen nelimitat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0449 secunde