Fiasco pentru grupul liberalilor! Vicepreședinții CJC rămân pe baricadă

486
2
Fiasco pentru grupul liberalilor! Vicepreședinții CJC rămân pe baricadă - fiasco64-1429719493.jpg

Articole de la același autor

Inițiativa liberalilor de eliberare din funcție a celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir și Cristian Darie, nu a avut sorți de izbândă. 


În cadrul ședinței ordinare a CJC, desfășurată ieri, în sala "Remus Opreanu", 20 de aleși județeni au votat pentru rămânerea vicepreședinților Cristinel Dragomir și Cristian Darie în funcții, 11 consilieri s-au pronunțat pro demitere, alte trei voturi fiind anulate. 


Cristinel Dragomir a declarat că, din punctul său de vedere, capitolul "demiterea" s-a încheiat: "Am fost de acord să introducem acest proiect de hotărâre privind eliberarea vicepreședinților din funcții, deși colegii liberali nu au venit cu o expunere de motive. Am vrut să fim transparenți și să demonstrăm cu nu avem nicio problemă". 


Începutul ședinței a fost unul cu mici ezitări, formularea ambiguă a textului de pe buletinele de vot creând o adevărată confuzie în rândul aleșilor. Dragomir a solicitat refacerea buletinelor de vot, iar aleșii județeni au votat fără a mai avea nelămuriri.
Amintim că acest proiect privind eliberarea din funcție a celor doi șefi ai CJC a fost inițiat de 12 consilieri liberali. 


DNA a solicitat CJC să se constituie parte civilă 
Un alt punct aflat pe ordinea suplimentară a ședinței de ieri s-a referit la o adresă DNA, din data de 14 aprilie 2015, prin care i se solicită CJ constituirea ca parte civilă în dosar. Vicepreședintele Cristinel Dragomir a declarat: "Este vorba de ultimul dosar al președintelui Nicușor Constantinescu, cu Cristian Zgabercea etc.". Mai exact, este vorba de dosarul în care președintele suspendat Nicușor Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu. Varianta propusă de Dragomir a fost ca, după finalizarea procesului penal, în cazul în care se va ajunge la concluzia că este vorba de un prejudiciu, abia atunci CJ să se constituie parte civilă. Proiectul a fost votat de toți cei 34 de consilieri județeni. 


"Mi se pare corect să se stabilească suma exactă care trebuie recuperată. Nu cred că se va stabili că toate plățile s-au făcut nejustificat! Întâi trebuie să știm dacă este prejudiciu și apoi CJ să acționeze să recupereze prejudiciul. Poate instanța va stabili că nu este niciun prejudiciu. Consiliul Județean a făcut plățile în baza unor documente", a subliniat Dragomir. 


Tot în cadrul ședinței de ieri, consilierii județeni au votat cu majoritate de voturi pentru rămânerea lui Adrian Gâmbuțeanu în funcția de șef al RAJDP Con-stanța. 23 de aleși județeni au votat pentru rămânerea în funcție, în timp ce doar 10 consilieri au votat împotrivă. Un vot a fost anulat. 


Un alt proiect votat în unanimitate de aleșii județeni a fost acela privind constituirea Comisiei de evaluare a membrilor Consiliului de Administrație al Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța. Interesant e faptul că încă din 2013 a expirat mandatul actualului CA, potrivit declarațiilor lui Dragomir. Directorul trebuia să informeze CJC despre acest lucru, dar la consiliu, spune Dragomir, nu există nicio adresă. 


Și proiectul de hotărâre privind demararea procedurii de concesionare a imobilului Pavilionul Expozițional a fost votat. Va fi comandat un studiu de oportunitate, pentru a se hotărî soarta Pavilionului, dacă va fi concesionat sau se va înființa un SRL. 


Comentează știrea

rex
23 aprilie 2015
Lichelism!

Inca o demonstratie ca acesti asa zisi liberali au idei putine dar fixe!

la cta sunt numa machidoni
23 aprilie 2015
care liberali ?

branzari si prazari, pusi pe capatuiala, ar trebui desfiintata organizatia Cta. De 15 ani sunt complici cu mazare sub diverse forme - la alegeri nu au prezentat o data un candidat cu sanse, mimand procesul electoral si facilitand mentinerea in functie a paiatei mazare.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : DNA cere arestarea unui deputat
Pagina a fost generata in 0.7551 secunde