Moga a preluat hățurile în PSD Constanța. Și-a pus purtător de cuvânt și face lista penalilor din partid

926
1
Moga a preluat hățurile în PSD Constanța. Și-a pus purtător de cuvânt și face lista penalilor din partid - psdnicolaemoga7-1429442867.jpg

Articole de la același autor

Punerea în practică a Rezoluției adoptate în cadrul Consiliului Național al PSD în organizația de la Constanța, stabilirea calendarului alegerilor în interiorul partidului și desemnarea unui nou purtător de cuvânt au fost subiectele abordate sâmbătă, în cadrul unei ședințe de partid, de către social democrații constănțeni.

Deputatul Mircea Titus Dobre a fost desemnat noul purtător de cuvânt al PSD Constanța. Parlamentar din anul 2012, deputatului Mircea Dobre îi va reveni sarcina de a se ocupa de relația cu presa. El a declarat că este o experiență nouă: "Nu cred că este o muncă grea, dar nici una ușoară. Fiecare membru de partid trebuie să își asume anumite responsabilități!"

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt, șefului interimar al Organizației PSD Constanța, senatorul Nicolae Moga, îi revine sarcina de a se întâlni cu prim-vicepreședintele Nicu-șor Constantinescu, președintele suspendat al Consiliului Jude-țean Constanța, dar și cu senatorul Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre. Amin-tim că Alexandru Mazăre este în continuare membru al PSD Constanța. El nu s-a mai înscris în partidul lui Mircea Geoană, cum se vehiculase la un moment dat. Moga va avea o întâlnire cu cei doi colegi pentru a vedea dacă mai sunt interesați să se implice, pe viitor, în activitatea partidului. Potrivit acestei rezoluții, membrii de partid trimiși în judecată în cazuri de corupție își pierd funcția în care au fost numiți cu sprijinul PSD și sunt suspendați din funcția politică în care au fost aleși. La o viitoare ședință de partid, conducerea PSD Constanța va lua o decizie în legătură cu cazurile membrilor cercetați pentru fapte de corupție din organizație.

Lista neagră a partidului

După ședința de sâmbătă, secretarului executiv al PSD Constanța, Cristinel Dragomir, i-a revenit sarcina de a întocmi lista cu acei membri care au probleme cu Justiția. Rezoluția adoptată la unison de membrii PSD trebuie pusă în practică, iar toți acei membri de partid care sunt condamnați în primă instanță pentru fapte de corupție își vor pierde funcția din partid. "Vineri, 24 aprilie, Cristinel Dragomir va prezenta situația cu acei colegi din organizațiile PSD din județ, care au probleme cu Justiția", a declarat purtătorul de cuvânt Mircea Titus Dobre. În acest context, Nicușor Constantinescu, prim-vicepreședintele partidului, riscă să își piardă funcția politică. În prezent, acesta se află în arest preventiv la domiciliu. Dacă Radu Mazăre a renunțat la toate funcțiile de conducere din partid, nu același lucru s-a întâmplat cu Nicușor Constanti-nescu, care rămâne acum la mâna colegilor de partid.

În urma ședinței de sâmbătă toate organizațiile din județ ale PSD vor primi informări despre ultimele hotărâri luate.

Probleme financiare

Un alt punct sensibil abordat de liderii PSD Constanța a fost situația financiară a partidului. Senatorul Nicolae Moga nici nu fusese bine uns în poziția de șef interimar al Organizației Județene că vorbea de anumite dificultăți financiare. Trezorierului Cristian Darie i-a revenit sarcina să prezinte vineri,

24 aprilie, o situație financiară a partidului. Deputatul Mircea Titus Dobre a confirmat faptul că există niște probleme legate de plata cotizațiilor: "Nu cred că există partid în țară, care să nu aibă probleme cu astfel de lucruri!" Însă, marile problemele finan-ciare ar fi legate de sediul central al partidului, de pe str. Mircea cel Bătrân, unde se pare că social democrații au restanțe la plata chiriei.

Totodată, la ședința informală de sâmbătă, a fost stabilit și calendarul alegerilor. Până la 30 iunie vor avea loc alegerile comunale, orășenești, municipale, la tineret, seniori, femei, iar în perioada 15 august-30 octombrie 2015 vor avea loc conferințele județene ale PSD.

Comentează știrea

Ciobanean
20 aprilie 2015
Democratie

Domnule Moga,pe ioan suciu, il mai aveti membru in organizatia Ciobanu?Oricum in c.l.Ciobanu,consilierii P.S.D. fac echipa buna cu primarul pedelist,nu-i fac niciun fel de opozitie.Trebuie neaparat o reinoire a oganizatiei P.S.D.din Ciobanu ,alegerile din 2016 se apropie cu pasi repezi.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6866 secunde