Firea: Îl somez pe ministrul Finanțelor să nu abuzeze de funcția pe care o deține; vom merge în instanță

218
Firea: Îl somez pe ministrul Finanțelor să nu abuzeze de funcția pe care o deține; vom merge în instanță - gabrielafireaalbastru-1575028032.jpg
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a somat vineri pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, să nu "abuzeze" de funcția pe care o deține, împărțind banii românilor "în mod discreționar", și a avertizat că, dacă va fi necesar, va apela la calea instanței, scrie Agerpres.

Firea a reacționat la o serie de afirmații făcute joi seara de Cîțu, conform cărora Primăria București ar fi primit suma solicitată de 62 de milioane de lei la rectificarea bugetară dacă și-a fi argumentat cererea.

"Condamn ferm abordarea ministrului Finanțelor, Florin Vasile Cîțu, care a împărțit banii publici la rectificarea bugetară după un singur criteriu: să răspundă strict intereselor politice. Îl somez pe domnul Cîțu să nu abuzeze de funcția pe care vremelnic o deține, împărțind banii publici ai românilor în mod discreționar. Ne vom apăra și în instanță, dacă va fi necesar. Rectificarea aprobată ieri de Guvern îi condamnă pe bucureșteni la lipsa de finanțare a unor servicii publice de maximă importanță. Nu voi permite ca lucrurile să rămână așa. Cetățenii trebuie să cunoască adevărul. Mă ofer să îi fac cadou domnului ministru, pentru început de mandat, un curs de management performant în administrație, pentru că declarațiile dumnealui arată clar că are nevoie să stăpânească noțiunile de bază ale procedurilor administrative. Nu cerem banii nimănui, solicităm banii bucureștenilor, pe care aceștia îi plătesc prin impozite și taxe. Și contribuie cu 25% la PIB-ul țării", a scris Firea, pe Facebook.

Ea a adăugat că Primăria Capitalei este singura din țară care nu încasează impozite și taxe locale, acestea mergând către cele șase sectoare. "Prin lege, bugetul PMB este alimentat de la Ministerul de Finanțe, din impozitul pe venit", a explicat Gabriela Firea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3391 secunde