Florin Cîțu: „România e victima propriului succes. Am crescut mai mult decât era prognozat în PNRR”

1113
1
Florin Cîțu: „România e victima propriului succes. Am crescut mai mult decât era prognozat în PNRR” - florin-1643640102.jpg
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, luni, că România este "victima propriului succes", pentru că a înregistrat o creştere mult mai rapidă decât s-a estimat în PNRR şi, ca urmare, sumele din acest program sunt ajustate.


„Este un scenariu care a fost luat în calcul. În toate ţările, în acest moment, se fac ajustări. România este victima propriului succes, ca să zic aşa, pentru că am crescut mult mai rapid decât era estimat în PNRR şi atunci, bineînţeles, că sumele sunt ajustate. Sumele erau prezentate la un PIB. Nu se pierd bani. Veţi vedea că totul este ajustat. Există o procedură care va fi urmată. Cred că ministrul Investiţiilor a prezentat exact articolele din acord la care se referă această ajustare, nu este ceva grav sau ceva dificil", a explicat Cîţu, la Parlament, legat de faptul că nivelul de granturi ar putea să se reducă.

Potrivit Realitatea.net el a fost întrebat dacă PNRR poate fi optimizat, aşa cum a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

"Aştept propunerea în coaliţie, să vedem cum este fundamentată această propunere. Aştept ca cei de la PSD să aibă acordul Comisiei (Europene), să ceară acordul Comisiei, ministrul Muncii sau cine cere acordul Comisiei, apoi putem să discutăm. Deocamdată, aşa cum sunt lucrurile, ştiţi foarte bine, este un PNRR aprobat cu un anumit procent, deci scenarii sunt multe. (...) În declaraţii publice se pot spune multe lucruri, poţi să optimizezi, să faci declaraţii publice, să îţi faci o agendă politică. Când vine vorba de lucruri concrete, încă nu am văzut nimic. Poate că ar fi mai bine să discutăm mai mult în coaliţie decât la televizor, să vedem şi noi care sunt propunerile. Nu ştiu nimic", a afirmat liderul PNL.



Comentează știrea

Papu
1 februarie 2022
Prognoză

Cîțule ai visat cai verzi pe pereți ? Eu am tot 1,81 m !!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4807 secunde