Florin Gheorghe, declarație politică pe tema referendumului

240
3
Florin Gheorghe, declarație politică pe tema referendumului - floringheorghe3-1369755066.jpg
Deputatul PDL Constanța Florin Gheorghe a susținut, în plenul Camerei Deputaților, o declarație politică în care a vorbit despre suveranitatea poporului, cu titlul: "Poporul este suveran!"

"Îngrijorat de anumite hotărâri ale majorității parlamentare exprimate prin voința Senatului, am hotărât să susțin în fața dumneavoastră o declarație politică ce are ca subiect referendumul și validarea lui. La fel cum am afirmat și în titlu, în Constituția României se spune hotărât că poporul este suveran. Dar poporul nu este neapărat majoritatea celor ce vin la vot, dar nici majoritatea celor ce plătesc taxe și impozite, ci o mare parte a celor cu cetățenia română, fie că locuiesc în interiorul granițelor țării, fie în afara lor. El întotdeauna se exprimă, nu prin fraze sofisticate, ci prin formulări hotărâte de da sau nu", a spus parlamentarul constănțean Florin Gheorghe.

El a adăugat că temeiul demo-crației și anume luarea unei decizii, cu cel puțin jumătate din jumătatea necesară a celor cu drept de vot, este periclitat prin intenția de confirmare a unui cvorum de 30%.

"Procentul este aleatoriu, de ce nu 29% sau 31%? Nu există justificare rațională, logică, democratică sau istorică pentru acest procent. Este inadmisibil ca un număr restrâns de oameni să hotărască în numele tuturor în chestiuni fundamentale, căci la așa ceva se referă un refe-rendum. Dincolo de consecințele scandalului de vara trecută și dincolo de recomandările comisiei de la Veneția, trebuie să ne gândim la implicațiile pe termen lung ale unei astfel de legi. Nu facem legi împotriva unei persoane", a mai menționat deputatul.

În același context, Florin Gheorghe a mai adăugat că, dacă revizuirea Constituției și adoptarea faimosului proiect de regionalizare vor avea dificultăți în toamnă, din cauza absenteismului la vot, trebuie găsită o soluție de mobilizare, și asta este datoria USL-ului, deoarece au fost creditați cu două treimi din opțiunile electorale. El a menționat că poporul în majoritatea lui și-a pus baza în ei, pentru a rezolva implicit și această problemă, pe lângă multe altele pe care au promis că le rezolvă.

"Constituția este actul fundamental de organizare a unei societăți moderne și, de aceea, trebuie să fie pe deplin legitimă; or, legitimitatea nu se autorizează prin votul unei minorități. După revoluție, am acceptat cu toții bucuroși democrația reprezentativă ca și expresie a unei dictaturi a majorității. Observăm că avem al treilea act succesiv de dictatură a minorității. În 2008, PNL legiferează alegerea președinților de consilii județene din primul tur, indiferent de procentul câștigător. Ulterior, PDL modifică legea alegerilor locale, instituind alegerea primarilor din primul tur, iar acum USL dorește ca și referendumul să se adopte printr-o prezență minoritară. Susțin cu hotărâre că exprimarea democratică și legitimă a poporului suveran se face întotdeauna printr-o prezență la vot de cel puțin 50%, iar acest lucru trebuie să fie valabil la toate tipurile de alegeri, inclusiv cele parlamentare și referendumuri, inclusiv cel de demitere. Închei această declarație politică în speranța că decidenților USL le va veni mintea de pe urmă și vor reveni la expresiile bunului simț", a mai spus parlamentarul constănțean. 

Comentează știrea

Hanibal
29 mai 2013
poporul suveran

Ideile prezentate de dl deputat Florin Gheorghe sun corecte . Problema este ca ele nu reprezinta nimic pentru USL si nu vor fi acceptate.Se face referire la "Poporul suveran".O fi el suveran ,dar partidele isi aduc aminte de el doar cand vor sa ajunga la Putere sau cand vor sa dea jos Puterea.Ne aducem aminte de popor doar atunci cand avem nevoie de el.Cand PDL era la guvernare,a luat masuri fara sa ceara parerea "poporului suveran".Cand e vorba de procente,notiunea de popor dispare.O majoritate sau minoritate nu poate fi confundata cu poporul.Pana acum,asa cum se poate constata," poporul " nu prea stie ce vrea si nici nu poate sa stie.In Romania,poporul este partidul aflat la guvernare.Si nimic nu se va schimba atata timp cat democratia romaneasca se bazeaza pe numar,nu pe calitate.Henry Ford respingea democratia care pretinde sa acorde numarului autoritatea care apartine meritului.Procentajul in orice problema are valoarea celor care depind de el.Cu o majorutate acordata ticalosilor,poti nenoroci o tara.Petre Tutea spune candva:" Ce inseamna acest 89%(referindu-se la alegerile din mai 1990) pentru niste golani care nu-s in stare sa conduca nici o gara?Incapacitatea de guvernare a astora s-ar putea sa devina sansa hoitului romanesc sa devina viu".Din pacate "hoitul romanesc" este inca la reanimare si chiar daca dl deputat Florin Gheorghe vrea sa-i faca respiratie "gura la gura" este zadarnic.Ce nu a reusit sa faca PDL nu va reusi nici USL. Nu vrea "poporul suveran" pentru ca "Vox populi,vox Dei". Ca majoritatea reprezinta forta si dreptatea ,ca poseda intelepciunea in acelasi timp cu freptul,este o fictiune.Democratia se bazeaza pe aceasta fictiune.

ath
29 mai 2013
Constitutia sau tigaia Dry Cooker ?

Avem de ales.La ora cand citesc acest articol,pagina a fost vizitata de 57 de cititori. Se vede ca este un subiect putin interesant pentru constanteni.In schimb,articolul "Premierul Victor Ponta și doi miniștri au dat strălucire botezului navei "Histria Ambra" are 517 de vizitatori(la ora asta).Luni 27 mai 2013 articolul "Blonda sexy și barmanul idiot " s-a aflat pe prima pagina cu 841 de vizite in schimb articolul "Dezbatere pe tema Constituției,organizată de liberalii constănțeni" a avut 112 vizitatori.Sa ne traiesti Cuget Liber.

Miruna
29 mai 2013
De exemplu, ieri citeam că madam' Lagarde care e șefa FMI este anchetată. Știți de ce? Că i-a facilitat omului de afaceri Bernard Tapie, francez, 400 de milioane de euro. Și, altfel, vine ambasadorul Franței și ne dă nouă lecții. Și deșteptul acela de Sar

De exemplu, ieri citeam că madam' Lagarde care e șefa FMI este anchetată. Știți de ce? Că i-a facilitat omului de afaceri Bernard Tapie, francez, 400 de milioane de euro. Și, altfel, vine ambasadorul Franței și ne dă nouă lecții. Și deșteptul acela de Sarkozy venea și ne dădea nouă lecții, după ce au luat bani de la Gaddafi pentru campanie electorală și după aia l-au omorât. Asta mă deranjează, ipocrizia.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3102 secunde