Proiectul de lege privind reducerea pragului de prezență la referendum, adoptat de Camera Deputaților

51
Proiectul de lege privind reducerea pragului de prezență la referendum, adoptat de Camera Deputaților - vot5330775mediafaxfotoliviuchiri-1369829598.jpg
Plenul Camerei Deputaților a adoptat astăzi proiectul de lege privind modificarea Legii referendumului în sensul stabilirii unui cvorum de participare de 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale și a unui cvorum de validare egal cu majoritatea voturilor valabil exprimate, dar nu mai puțin de 25% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale, pentru toate tipurile de referendum, transmite Agerpres.ro.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, care are caracter organic, a fost adoptat cu 222 de voturi pentru, 73 împotrivă și două abțineri.

Deputații PDL, UDMR și PP-DD au anunțat prin intermediul liderului grupului democrat-liberal că vor ataca legea la Curtea Constituțională, invocând graba legiferării și faptul că o astfel de modificare de lege creează situații în care primarii sau președinții de consilii județene ar putea fi demiși cu doar 25% din numărul de voturi exprimate în urma unor referendumuri locale.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat în cadrul dezbaterilor, ca inițiator al legii, că proiectul vine să introducă aceleași condiții de organizare și validare pentru toate tipurile de referendum. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2645 secunde