Proiectul de lege privind reducerea pragului de prezență la referendum, adoptat de Camera Deputaților

Miercuri, 29 Mai 2013, 12:57
35
Plenul Camerei Deputaților a adoptat astăzi proiectul de lege privind modificarea Legii referendumului în sensul stabilirii unui cvorum de participare de 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale și a unui cvorum de validare egal cu majoritatea voturilor valabil exprimate, dar nu mai puțin de 25% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale, pentru toate tipurile de referendum, transmite Agerpres.ro.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, care are caracter organic, a fost adoptat cu 222 de voturi pentru, 73 împotrivă și două abțineri.

Deputații PDL, UDMR și PP-DD au anunțat prin intermediul liderului grupului democrat-liberal că vor ataca legea la Curtea Constituțională, invocând graba legiferării și faptul că o astfel de modificare de lege creează situații în care primarii sau președinții de consilii județene ar putea fi demiși cu doar 25% din numărul de voturi exprimate în urma unor referendumuri locale.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat în cadrul dezbaterilor, ca inițiator al legii, că proiectul vine să introducă aceleași condiții de organizare și validare pentru toate tipurile de referendum. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2531 secunde