Forța Civică solicită parlamentarilor constănțeni să apere ultimul bastion al culturii constănțene

46
Forța Civică solicită parlamentarilor constănțeni să apere ultimul bastion al culturii constănțene - petre1368797499-1379330731.jpg

Articole de la același autor

Organizația Municipală Constanța a Forței Civice a luat act, cu stupoare, de proiectul Hotărârii de Guvern privind reorganizarea Operei Naționale București prin fuziunea cu Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian", cu Centrul Național al Dansului București, cu Centrul Național de Artă "Tinerimea Română" și cu Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța, instituții care se vor desființa. 


"Observăm că salvatorul Teatrului Național de Operă și de Balet Oleg Danovski, de acum aproximativ trei ani de zile, este foarte aproape să devină astăzi groparul acestui adevărat simbol național, de prestigiu mondial. Solicităm pe această cale tuturor parlamentarilor de Constanța, indiferent de culoarea politică, dar în special celor ai USL, să apere ultimul bastion al culturii constănțene. De asemenea, solicităm ministrului culturii, Daniel Barbu, să retragă proiectul de Hotărâre de Guvern sau să îl modifice în sensul scoaterii Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski de sub incidența sa", se spune într-un comunicat de presă transmis de Forța Civică Constanța. 


Totodată, cei de la Forța Civică Constanța susțin că județul Constanța este cel care, în ultimii ani, fenomenul cultural local a fost redus, în proporție de peste 90% la reprezentațiile Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski. 


"Nu m-am gândit nicio secundă că, odată salvat de la distrugere în perioada 2010-2011 de Ministerul Culturii, Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" ar mai putea fi pus în pericol. Dar, uite că se poate. În materie de haos, proastă guvernare și măsuri aberante, USL ne arată că totul este posibil. Nu există niciun fel de rațiune care să susțină desființarea Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski. Acesta este un brand care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, este cartea de vizită a județului Constanța și a României în lumea baletului mondial. Numai gândul la desființarea sa este o crimă culturală. Dacă Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski va dispărea din peisajul cultural local, național și mondial, atunci se poate spune că, cel puțin pentru județul Constanța, guvernarea USL, prin ministrul Daniel Barbu, este transpunerea în realitate a dictonului nazist - când aud cuvântul cultură, îmi caut pistolul", susține președintele Organizației Municipale a Forței Civice Constanța, Mihai Petre.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4437 secunde