Fost primar, caut partid pentru a candida cu orice preț!

2546
1

Articole de la același autor

Mai sunt doar două luni până la alegerile locale și unii primari care se află în exercitarea mandatelor au anunțat că nu mai vor să candideze din diverse motive, printre acestea fiind lipsa fondurilor pentru realizarea proiectelor promise cetățenilor, controalele procurorilor DNA și a celor  de la Curtea de Conturi sau acuzațiile aduse de Agenția Națională de Integritate. 


În județul Constanța, printre primarii care nu mai vor să audă de administrația locală se află cei ai comunelor Topalu și Cerchezu. Practic, primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat, a invocat că este bolnav și dorește să-și vadă de sănătate, iar Ion Constantinescu de la Cerchezu a invocat probleme personale. Acestora li se adaugă o altă localitate unde PSD a rămas încă de anul trecut fără primar, respectiv, comuna Lipnița. În 2015, șeful administrației locale, Florin Georgel Onescu, a decis să-și dea demisia invocând motive personale. El a spus că a luat această decizie deoarece dorește să-și dedice mai mult timp familiei și afacerilor personale. Și edilul comunei Rasova, Mihalache Neamțu, a ales, în 2014, să-și dea demisia din fruntea administrației locale invocând probleme de sănătate, dar și lipsa resurselor pentru dezvoltarea comunei. Totodată, în luna mai a anului trecut, primarul Radu Mazăre a ales să demisioneze după 15 ani în care a condus Municipiul Constanța. 


De partea cealaltă, acum, în prag de alegeri s-au reactivat foști primari, care își doresc să revină pe baricadele administrației locale, dar pe care partidele din care făceau parte nu i-a mai vrut candidați. Nu se știe cu exactitate care le este interesul de a candida după ce patru ani au stat pe bară, însă nu este greu de dedus. 


Așadar, lăsați de izbeliște de partidele din care făceau parte, cei care își doresc cu orice preț să ajungă, din nou, în fruntea primăriilor au găsit imediat cea mai simplă soluție și au schimbat partidele.


Așa se face că fostul primar de la Ovidiu, Dumitru Bocai, a luat toate partidele la rând și, în momentul în care liberalii i-au spus că nu este cel mai potrivit să candideze pentru un nou mandat la Primăria Ovidiu, și-a făcut cuib la PSD. Partid care, din lipsă de candidat, l-a primit cu brațele deschide. 


Un alt partid ajuns pe post de tomberon politic este ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. Așa se face că, și la Constanța, formațiunea politică a primit în rândurile ei câțiva foști primari refuzați de propriile partide, dar dornici de putere și necunoscători de doctrine, care au decis să reia lupta electorală sub culorile alianței liberal-democrate. Este vorba despre Ion Soare, fostul primar din Cogealac, Valer Iosif Mureșan, fostul șef al administrației publice din comuna Mihail Kogălniceanu și Mariana Mircea, fosta primăriță din Cernavodă.


Comentează știrea

Gabi plugaru
25 martie 2016
Muresan

Muri a intrat in tomberonul alde ptr mine ptr umiran cap de porc luci batoza sabrina centurista caty betiva balamaci scleroza tony turnatorul ianca impotentu coman cap de mort cioanca relicva si ma e un bou pe la anexa

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4322 secunde