Foștii miniștri Mureșan și Remeș, condamnați la trei ani de închisoare

189
1
Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis, ieri, condamnarea foștilor miniștri Decebal Traian Remeș și Ioan Avram Mureșan la câte trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Caltaboșul", decizia fiind definitivă.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, în 2008, pe foștii miniștri ai Agriculturii Decebal Traian Remeș și Ioan Mureșan pentru trafic de influență, respectiv pentru complicitate la cumpărare de influență, în formă continuată. Totodată, procurorii l-au trimis în instanță și pe omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, în sarcina căruia a fost reținută infracțiunea de cumpărare de influență, în formă continuată.

Anchetatorii au constatat că în zilele de 13 septembrie 2007 și 23 septembrie 2007, Remeș, în calitate de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, funcție deținută la acea dată, ar fi acceptat și primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei și suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Ioan Mureșan.

Banii și produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării firmei S.C. "Construct Europromt" S.R.L. Certeze (aparținând fiului omului de afaceri Ciorbă Gheorghe) la câștigarea a două licitații publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenței pe care ministrul o avea asupra funcționarilor însărcinați cu derularea procedurilor de achiziție publică, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare (ITRSV) Râmnicu Vâlcea - structură aflată în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ar fi oferit, prin intermediul lui Mureșan, ministrului Agriculturii Remeș, și un autoturism de lux marca "Audi Q7" în valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat în câștigarea licitației de la ITRSV Râmnicu Vâlcea.

Procurorii spun că Mureșan a jucat rolul de intermediar, având la bază relația de prietenie cu Decebal Traian Remeș, în condițiile în care cei doi au fost și colegi în Guvernul României în perioada 1997-2000. 

Comentează știrea

make
26 februarie 2013
Justiția română

Justiția română a fost și este în colaps și ca atare nu se desminte. Papagalii ăștia doi pentru câteva mii de euro și un caltaboș au luat 3 ani. Bombonel pentru un prejudiciu de 750.000 (!!!!) euro a luat 2 ani din care 50% cu suspendare și reducerea la 8 luni. Javra asta de mafiot cât ar fi luat în America ??-

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7442 secunde