Fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, la raport. Voucherele de vacanță, cea mai mare realizare

464
1
Fostul ministru al Turismului,  Mircea Dobre, la raport. Voucherele  de vacanță, cea mai mare realizare - mirceadobre-1517327057.jpg

Articole de la același autor

Înainte să predea mandatul noului ministru al Turismului, fostul ministru, Mircea Titus Dobre, a ținut să facă un bilanț al activității sale, considerând că una dintre cele mai mari realizări este acordarea voucherelor de vacanță.

"Am realizat un cadru legislativ care poate aduce contribuții importante la creșterea economică a României, pe termen scurt, mediu și lung. În ce privește voucherele de vacanță, calculele care au stat la baza acestei măsuri au vizat întregul sector Horeca, astfel încât s-a pornit de la premise că cei circa 1,5 milioane de angajați din sistemul public vor putea să folosească aceste vouchere doar pentru a cumpăra vacanțe în România, iar cheltuielile suplimentare vor rămâne în sectorul Horeca, prin cheltuieli specifice. Măsura acordării voucherelor de vacanță creează stabilitate, predictibilitate, susținere pentru forța de muncă din sectorul Horeca și, pe cale de consecință, creștere economică", precizează fostul ministru constănțean.

Investiții importante, la Constanța

În opinia acestuia, o altă mare realizare a anului 2017 constă și în pregătirea listei proiectelor de investiții în turism incluse în Master Plan. Au fost analizate în jur de 1.200 de propuneri de proiecte transmise de autoritățile publice locale și s-au stabilit criteriile de selecție și eligibilitate.

În județul Constanța, Master Planul investițiilor în turism prevede amenajarea unor centre de prevenție, tratament medical primar și a punctelor de salvamar din zona litorală a județului, miniporturi turistice la Ostrov, Capidava, Rasova și Ghindărești, extinderea Delfinariului, amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publică – Lacul Belona din Eforie, realizarea unui port de agrement tot în Eforie, creșterea atractivității turistice a stațiunilor Eforie Nord și Eforie Sud și un centru multifuncțional de turism balneo-fizioterapeutic, în stațiunea Techirghiol.

Să sperăm că noul ministru al Turismului, Bogdan Trif, va păstra lista cu investițiile necesare județului Constanța și nu se va concentra numai pe dezvoltarea domeniului schiabil, așa cum a anunțat deja.

Pregătire pentru forța de muncă din turism

În plus, pentru a răspunde nevoilor angajatorilor din sectorul Horeca, s-a făcut posibilă înființarea unui Centru național de învățământ și reînființarea școlilor de meserii, inclusiv a celor postliceale pentru formarea profesională forței de muncă în domeniul turismului. Pe structura SC CIT SA, companie deținută 100% de statul român, prin Ministerul Turismului, au fost demarate procedurile privind înființarea primului centru de formare în domeniul turismului la standarde ridicate. Compania a fost autorizată ca formator, urmând să dezvolte împreună cu Școala Portugheză de Turism programe de formare profesională la standarde înalte în domeniul serviciilor hoteliere, gastronomie și alte servicii turistice. Proiectul va demara public în anul 2018. În perioada 20 - 21 noiembrie 2017 a fost semnat cu Guvernul portughez un acord de cooperare în turism, în forma adoptată în ședința de guvern din 27 septembrie 2017, pentru transferul de know-how între cele două state și a programelor didactice de formare.

Comentează știrea

Biberonul PSD-ului,
31 ianuarie 2018
Voucherele de vacanță

Uite o mare realizare,la mintea lui Mircea Dobre.Obisnuit cu programul "Laptele si cornul",adica cu "Biberonul fermecat",biberon care l-a imbogatit pe taica-su,Mircea Dobre ajuns mare ministru,crede ca si "purcelusii" de la Mamaia ar putea sa suga linistiti la tâța generoasa a statului roman.El nu ne spune cati bani cheltuieste statul cu aceste vouchere de vacanță si cati bani incaseaza statul de la unitatile din turism care beneficiaza de aceste cadouri cu dedicatie de la PSD.Nu ne spune ca noi suntem prea prosti ca sa intelegem tainele economiei de piata.Asa crede el.CFR-ul falimentar este subventionat de stat cu zecile de mii de gratuitati la bilete,regiiile de transport la fel,energia termica,CET-urile cu subventii la caldura.In loc sa ne mareasca puterea de cumparare,sa majoreze salariile,in loc sa investeasca, acest partid amplifica si mai mult dependenta cetateanului fata de pomenile statului dar mai ales dependenta cetateanului fata de cadourile otravite ale PSD-ului.Nimic despre concurenta,nimic despre reducerea reala a tarifelor la cazare,nimic despre modernizarea unitatilor de turism,nimic despre calitatea serviciilor,nimic despre investitii in turism,nimic despre calitaea drumurilor.Bieinteles ca acum incepe SELECTIA FIRMELOR care au dreptul la cazarea cu vouchere de vacanta.Vor fi multi chemati la selectia dar putini alesi de pesedei.Ati ghicit,vor fi selectionati numai hotelierii care,conform "caietului de sarcini" indeplinesc conditiile de loialitate fata de partid.Iar "caietul de sarcini" va fi croit dupa chipul si asemanarea cu unitatile clientelare ale PSD-ului.Asta a facut acest smecher mazarist de Conastanta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4428 secunde