Florin Gheorghe:

"Guvernarea USL este o guvernare păguboasă pentru Educație"

141
1

Articole de la același autor

Deputatul Partidului Mișcarea Populară Florin Gheorghe consideră că ultimii doi ani în care USL a guvernat au reprezentat o perioadă foarte păguboasă pentru reforma din Educație. El spune că îi este foarte greu să creadă că, la simularea evaluării naționale, numai 30,4% dintre elevi au luat peste nota cinci la proba de matematică, iar șapte din 10 elevi nu a reușit să treacă această probă.


"Este uimitor cum, după doi ani de când este la guvernare, Guvernul Ponta nu a făcut decât să arate dezinteres și dispreț pentru elevi și cadrele didactice, pentru creșterea performanțelor actului educativ. Pe Victor Ponta îl putem înțelege de ce nu se preocupă de educație. Are problemele lui personale, legate de modul în care a obținut diplomele. Nici că s-ar pune problema să-și dea cu părerea pe marginea sistemului de educație. Nu pot însă să-i înțeleg pe ceilalți care sunt în guvern și care nu fac decât să constate, cu o nepăsare greu de tolerat, modul în care se prăbușește sistemul de învățământ", a declarat deputatul constănțean Florin Gheorghe. 


El a mai adăugat că, în doi ani de zile de guvernare nici un indicator din educație nu a evoluat favorabil, mai exact, abandonul școlar este și mai mare, analfabetismul crește, salariile dascălilor au rămas la fel de mizere, tot mai puțini tineri calificați aleg să lucreze în învățământ, suplinitorii fiind regula, iar titularii excepția. 


"Nimic bun nu se întrevede pentru sistemul de educație. De fapt, era și ușor de anticipat, dacă ne uităm la faptul că reforma educației, demarată prin Legea 1/2011, a fost călcată în picioare constant și cu o inimaginabilă consecvență. Îmi doresc cu putere ca domnul ministru Pricopie să se rupă definitiv de năravurile nocive ale doamnei Andronescu și să ocupe, așa cum s-ar ocupa un tânăr părinte, de educația tuturor copiilor din școlile românești. Ministrul Pricopie e un om tânăr și ar trebui să demonstreze că are singur atât capacitatea, cât și voința să schimbe școala în bine! I-aș recomanda să uite că Victor Ponta îi este șef. Pe de altă parte, oricât s-ar strădui Victor Ponta să mintă că viitorul țării este asigurat, îl avertizez că viitorul României se află acum în școala românească! De performanțele dascălilor, elevilor și studenților depinde viitorul tuturor, nu de minciunile și statisticile lui Victor Ponta", a mai spus deputatul Florin Gheorghe.




Comentează știrea

Hanibal
7 martie 2014
reforme paguboase

Nu se poate prabusi ceva care este deja prabusit . Sistemul de invatamant creat de politicianisti nu poate fi altfel de cum este . Asa zisele reforme in Educatie , au fost gloabele pe care au calarit toate partidele si toti nechematii cu ifose haretiene . Este evident ca trebuie facut ceva si credem ca e cazul ca adevarata reforma sa inceapa cu aplicarea repetentiei unor profesori , si trimisi spre alte ocupatii . Dar asa ceva este imposibil atata timp cat nu se reformeaza clasa politicianista . Ce sa invete copii si pentru ce ? Ca sa ajunga vanzatori la mall-uri , sa someze sau sa plece din tara la munci necalificate ? Profesorul care n-a izbutit sa ridice mintea elevului pana la inaltimea abstractiei prevazute in program este un monstru . Citim azi in ziare ca un profesor de matematica a lasat toata clasa corijenta la materia sa , clasa care a raspuns cel putin satisfacator la celelalte materii . Un astfel de profesor trebuie trebuie eliminat din invatamant . Culegem ce am semanat . Implicarea majoritatii cadrelor didactice in politica si a politicii in invatamant , nu poate da alte rezultate decat cele pe care le criticam astazi . Pentru ce sa se straduiasca elevii sa invete , sa toceasca banca 10-20 de ani? Ca sa ajunga cel mult sluga la usa imbogatitilor , a politicianistilor , sau Doamne fereste , parlamentar ca dl Florin Gheorghe ? Elevii , studentii sa urmeze sfatul lui Arghezi : " Sa te faci am politic , omulet politic , lichea politica , ganganie politica . Cel din urma politician bate pe cel mai destoinic dintre carturari , industriasi , negustori si muncitori . El parcurge mizeria care l-a despartit de opulenta , cu o viteza accelerata .In prima zi de guvernare ia mita un comision de cateva milioane . Starpitura se face personagiu , hotul se transforma in potentat . Clientul prezumtiv al Codului Penal e legiuitor si paznic al drepturilor si datoriilor obstesti " . Sau , in varianta mai noua , sa ajungi la conducerea Federatiei de fotbal.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9324 secunde