X

Guvernul ia în calcul organizarea unor tombole pentru a încuraja campania de vaccinare

277
Guvernul ia în calcul organizarea unor tombole pentru a încuraja campania de vaccinare - guvernul-1627065001.jpg
Vicepremierul Dan Barna a declarat, vineri, că în Coaliție și în Guvern au avut loc discuții despre stimularea campaniei de vaccinare, în condițiile în care autoritățile se tem de valul patru al pandemiei. Printre posibilele măsuri, Barna a anunțat că românii vor putea merge la mall în weekend doar dacă sunt vaccinați. De asemenea, vicepremierul a precizat că sunt luate în calcul tombole cu utilaje agricole pentru cei care se vaccinează, pentru a încuraja campania de vaccinare în mediul rural.

Reamintim că liderii coaliției au discutat, marți, o serie de variante care ar putea încuraja vaccinarea.

Potrivit informațiilor obţinute în exclusivitate de Digi24, printre propunerile formulate se numără tombole și loterii, precum și vouchere de vacanță.

Pe lângă stimulente sunt puse în discuție și o serie de constrângeri. Persoanele nevaccinate ar putea avea accesul restricționat în spații publice închise pentru participarea la activități neesențiale. O altă măsură deja discutată în spațiul public este obligativitatea testării periodice a personalului medical nevaccinat, pe banii lor. O decizie privind aceste măsuri ar urma să fie luată în cadrul următoarei ședințe de coaliție.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6508 secunde