Guvernul va interzice oferirea de alimente și băuturi în campania electorală

216
Guvernul va interzice oferirea de alimente și băuturi în campania electorală - 44a32f77814f9387e2c30e3eb94e6546-1352152410.jpg
Guvernul va reglementa, mâine, prin ordonanță de urgență, condițiile în care candidații la alegerile parlamentare din 9 decembrie își vor face campanie, aceștia neavând voie să le ofere cetățenilor alimente, băuturi sau bani, a anunțat premierul Victor Ponta. Potrivit acestuia, reglementările, care vor fi însoțite de sancțiuni, au ca obiectiv principal împiedicarea abuzurilor în perioada campaniei electorale. 

"Propunerea mea, ca prim-ministru, este de a reglementa legal prin ordonanță de urgență ceea ce Biroul Electoral Central a stabilit cu alte ocazii, și anume, că sunt interzise în campania electorală oferirea de bunuri, bani, alimente, băuturi alcoolice sau nealcoolice. Este permisă oferirea doar de obiecte într-o enumerare strictă - pixuri, brichete, afișe, șepci -, dar cu obligativitatea de fi inscripționate cu numele candidatului sau al formațiunii politice. Și, de asemenea, pot fi oferite obiecte de același tip, cu caracterele inscripționate, a căror valoare să nu depășească 10 lei. În acest fel, lucrurile sunt foarte clar reglementate, ce este interzis, ce este permis, regulile sunt valabile pentru toți competitorii și vom avea practic reglementat legal, alături de sancțiuni penale, modul de desfășurare normală a campaniei electorale și împiedicarea oricăror tentative de cumpărare de voturi sau, cum s-a întâmplat la referendum, de a împiedica oamenii să vină la vot", a argumentat șeful Executivului la finalul reuniunii USL. 

El a motivat că aceste reglementări au loc, mâine, în condițiile în care vineri începe campania electorală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3351 secunde