Guvernul vrea să înființeze Poliția Prețurilor. Ce amenzi îi aşteptă pe cei care încalcă legea

395
Guvernul vrea să înființeze Poliția Prețurilor. Ce amenzi îi aşteptă pe cei care încalcă legea - guvern-1655056361.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile pregătesc o Ordonanță de Urgență pentru a înființa poliția prețurilor. Ce sarcini va avea, ce amenzi va da celor care încalcă legea, potrivit Antena3.ro


Potrivit proiectului poliţia prețurilor va da amenzi uriașe pentru concurență neloială, prețuri "nejustificat de mari", reducerea producției sau vânzărilor ori acumularea de mărfuri.

Noul proiect de lege este gândit de Consiliul Concurenței și reincriminează specula, dar prevederile acestuia se vor aplica doar în stare de război, de alertă, de urgență sau alte situații speciale reglementate prin lege și doar produselor și serviciilor pe care ANAF le va include pe lista de produse și servicii cu risc speculativ.

se interzice ” practicarea unor prețuri nejustificat de mari, limitarea în mod nejustificat a producției sau a vânzărilor, acumularea de mărfuri în scopul creării uni deficit pe piața românească și a revânzării lor pentru un preț crescut în mod artificial”.

ANPC poate aplica celor care încalcă legea amenzi între 0,1% și 1% din cifra de afaceri.

Situațiile de concurență neloială sunt extinse, iar amenzile de până la 1% din cifra de afaceri sunt completate cu posibilitatea autorităților sau chiar a persoanelor fizice sau juridice private de a deschide dosar penal celor care se consideră că practică concurența neloială.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9653 secunde