Dacian Cioloș:

"Întreaga țară este ținută captivă într-un război cu justiția, dus de unii politicieni"

209
3
Fostul premier Dacian Cioloș spune că este inacceptabil ca, de nouă luni, întreaga țară "să fie ținută captivă într-un război cu justiția", dus de unii politicieni.


"Este inacceptabil ca, de nouă luni, întreaga țară să fie ținută captivă într-un război cu justiția, dus de unii politicieni. Mai mult, aceștia fac tot ce pot pentru a transforma o problemă personală într-o falsă problemă instituțională. Prețul plătit este stabilitatea și credibilitatea României, un preț pe care-l plătește fiecare dintre noi", a scris Cioloș, pe Facebook.


Totodată, într-o înregistrare video publicată pe aceeași rețea de socializare, fostul prim-ministru afirmă că "atacul" asupra justiției nu se bazează pe un conflict între puterile statului. 


"Asistăm din nou, ca la începutul acestui an, dar, sigur, într-un alt context, la un atac direct asupra justiției. Acest atac nu se bazează pe un conflict între puterile statului, așa cum încearcă unii să ne convingă. Nu cred că putem spune că justiția e în conflict cu Guvernul sau cu Parlamentul, atunci când încearcă să-și facă treaba respectând legea. Justiția își urmează pur și simplu cursul firesc, procedural, împotriva unor persoane fizice, care trebuie să-și asume responsabilitatea faptelor lor, să-și formuleze apărările în contextul procedural stabilit de lege, ca orice cetățean al României. Și apoi, să lăsăm justiția să decidă dacă ele sunt vinovate sau nu", spune Cioloș în mesajul video.


În opinia sa, cele două partide aflate la guvernare trebuie să facă distincția între actul de guvernare și problemele personale cu justiția ale unor membri din conducerea lor.


"Cele două partide aflate la guvernare trebuie să-și asume responsabilitatea pentru care au primit votul de încredere al românilor și, pentru asta, să facă, cât mai rapid, distincția clară între actul de guvernare, pe de o parte, și problemele personale cu justiția ale unor membri din conducerea acestor partide, pe de altă parte. România și românii așteaptă această responsabilitate din partea lor", mai afirmă Cioloș.


Comentează știrea

DODO
28 septembrie 2017
Ciolos ,ai ratat !

daca sub guvernarea lui se introducea un sistem facil de vot pentru diaspora atunci in veci PSDragnea n-ar cistiga la alegerile Am ratat momentul !

Sindbad
28 septembrie 2017
Planuri de viitor

Asta se întâmplă atunci când spui ca tu nu iei problema în mână pt. că ți-e silă. Cănd alegi să nu te implici, și să stai în afara terenului. D-le, dacă vrei să schimbi ceva, intră pe teren!

rex
28 septembrie 2017
Bubos imputit!

In loc sa se bucure ca are materie prima de urinoterapie, guru este liber, bubosul scarbos se crede mama omida!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4429 secunde