Iohannis a ajuns la Summitul NATO

108
Iohannis a ajuns la Summitul NATO - iohannismondonewsro-1467972639.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a ajuns joi în Polonia, urmând ca vineri și sâmbătă să participe la Summitul NATO.

Vineri, șeful statului va participa la prima sesiune de lucru a Consiliului Nord-Atlantic (NAC), la o demonstrație aeriană și la cina de lucru oferită șefilor de delegație la Palatul Prezidențial din Varșovia.


În cursul zilei de sâmbătă, președintele Iohannis va participa la reuniunile pe tema Afganistan cu statele participante la misiunea Resolute Support, NAC și a Comisiei NATO — Ucraina/NAC la nivel de șefi de stat. El va susține sâmbătă și o declarație de presă.


"Agenda summitului vizează, cu prioritate, adoptarea de măsuri privind consolidarea posturii de apărare și descurajare a Alianței, pe fondul multiplicării provocărilor de securitate, precum și proiectarea stabilității în vecinătățile estică și sudică ale NATO", a transmis Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă remis redacției.


Potrivit sursei citate, în ceea ce privește consolidarea posturii de apărare și descurajare, președintele Iohannis va sublinia importanța îndeplinirii în totalitate a angajamentelor asumate la summitul precedent, din Marea Britanie, precum și necesitatea continuării adaptării Alianței Nord-Atlantice, inclusiv prin asigurarea unei prezențe aliate înaintate echilibrate și proporționale pe întreg flancul estic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5271 secunde