Iohannis, la Budapesta: România poate să devină un partener și un furnizor de energie pentru Ungaria

152
Iohannis, la Budapesta: România poate să devină un partener și un furnizor de energie pentru Ungaria - originalvizitaoficialainungariap-1697046226.jpg

Articole de la același autor

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat la Budapesta că țara noastră ar putea deveni un furnizor de energie pentru Ungaria. „Ungaria, și România, și toată Europa vrea să se decupleze de resursele rusești”, spune șeful statului.


Întrebat despre cooperarea energetică dintre România și Ungaria, Klaus Iohannis spune că „suntem într-o etapă nouă” în care țările europene au „ambiția” să se îndrepte către surse regenerabile de energie, însă până atunci economiile statelor membre trebuie să se dezvolte și pentru asta e nevoie de resurse „de tranziție”.


„Noi toți suntem într-o etapă nouă, importantă și definitorie pentru economia europeană. Dorim să mergem spre o economie verde, care se bazează în principal pe resurse energetice regenerabile. Și avem ambiția, este o decizie a Consiliului European, ca până în anul 2050 să avem o economie neutră din punct de vedere al emisiilor. Acest lucru este posibil dacă trecem economiile noastre pe resurse regenerabile, dar până atunci economiile noastre trebuie nu doar să supraviețuiască, ci și să se dezvolte și să crească, și atunci cu toții avem nevoie de resurse pentru tranziție”, spune președintele.
Klaus Iohannis spune că se așteaptă ca „în viitorul destul de apropiat” gazele din Marea Neagră să fie exploatate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8686 secunde