Banking, energie, finanţe. INFO economic

110
Banking, energie, finanţe. INFO economic - 1-1695640536.jpg
l Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut, în luna august 2023, cu 0,7% faţă de luna anterioară, până la nivelul de 533,59 miliarde de lei, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, s-au majorat cu 9,7%, informează Banca Naţională a României. Depozitele în lei ale rezidenţilor, cu o pondere de 68% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali, au crescut cu 1,3% faţă de luna iulie 2023, până la 362,68 miliarde de lei. Comparativ cu luna august 2022, acestea s-au majorat cu 17,4%.

l Proiectul de lege pentru exploatarea energiei eoliene offshore ar putea intra în Guvern în maximum două săptămâni, iar luna decembrie ar trebui să fie un termen fezabil pentru adoptarea acestui proiect legislativ, a declarat, luni, 25 septembrie, într-o dezbatere de specialitate, ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Acesta a adăugat că Ministerul Energiei va elabora un studiu complex pe zona energiei offshore, iar orizontul 2030 este unul realist pentru o capacitate instalată de 1.000 de Megawaţi.

l O echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, se va afla la Bucureşti, în perioada 25 septembrie - 4 octombrie 2023, pentru analiza anuală a economiei româneşti în baza Articolului IV, a anunţat instituţia financiară internaţională. Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile economice în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, ai Băncii Naţionale a României şi ai altor agenţii guvernamentale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 17 Septembrie 2023
Stire din Economie : Bursă, energie, agricultură. INFO economic
Pagina a fost generata in 1.215 secunde