Investiţii, energie verde, comerţ. INFO economic

353
Investiţii, energie verde, comerţ. INFO economic - 1-1691141993.jpg
l OMV Petrom şi Romgaz vor învesti până la 4 miliarde de euro pentru faza de dezvoltare a proiectului Neptun Deep, care va genera o producţie de circa 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale, începerea producţiei fiind estimată pentru anul 2027, se arată într-un comunicat de presă transmis de OMV Petrom. Conform sursei citate, Planul de Dezvoltare a zăcămintelor Domino şi Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep a fost confirmat de Autoritatea de reglementare.

l Noul parc fotovoltaic Doiceşti - Şotânga a fost pus în funcţiune şi este parte a complexului energetic de la Doiceşti, care va include şi prima centrală cu reactoare modulare mici din Europa. Unitatea va produce energie verde prin intermediul a peste 123.000 de panouri bifaciale monocristaline cu o durată de viaţă de 25 de ani, fiind construit pe o suprafaţă de peste 115 hectare, cu o capacitate instalată de 80 MW. Parcul fotovoltaic este racordat la Sistemul Energetic Naţional prin cele două staţii de transformare 110/20 kV Şotânga şi Doiceşti.

l Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primul semestru din acest an cu 3% ca serie brută, faţă de perioada similară din 2022, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,9%, informează Institutul Naţional de Statistică. Creşterea înregistrată a fost susţinută de majorarea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,4%) şi a vânzărilor de produse nealimentare (+4,2%). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3776 secunde