Banking, energie, agricultură. INFO economic

135
Banking, energie, agricultură. INFO economic - 1-1687078381.jpg
l Grupul bancar italian UniCredit SpA, două bănci din Austria (Raiffeisen Bank International AG şi Erste Group Bank AG), precum şi Banca Transilvania SA şi-au exprimat interesul pentru preluarea OTP Bank România, subsidiara locală a grupului ungar OTP Group, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Cele patru bănci au depus oferte indicative în cadrul unei tranzacţii care ar putea evalua operaţiunile OTP din România la cel puţin 300 de milioane de euro.

l România a importat, în primele patru luni din 2023, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 436.500 tone echivalent petrol (tep), cu 45,6% (365.200 tep) mai mică faţă de cea din perioada similară a anului trecut, informează Institutul Naţional de Statistică.

Producţia internă de gaze naturale a fost, în primele patru luni ale acestui an, de 2,54 milioane tep, cu 6,9% (164.200 tep) peste cea din perioada ianuarie-aprilie 2022.

l Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, Flavius Nicoară, a anunţat, sâmbătă, că a fost confirmat un focar de pestă porcină africană într-o exploataţie comercială de porcine. La Ferma Voiteni sunt 53.764 de capete de suine, toate urmând să fie sacrificate.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând niciun risc de îmbolnăvire pentru aceştia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.4083 secunde