Niculescu: “România, pilon de stabilitate zonală prin proiectul cablului ce leagă Zona Caspică și Europa”

136
Niculescu: “România, pilon de stabilitate zonală prin proiectul cablului ce leagă Zona Caspică și Europa” - georgeniculescu-taiat-1684761992.jpg

Articole de la același autor

Proiectul cablului care va lega Zona Caspică de Europa arată că România este pregătită să dovedească că este un pilon de stabilitate în zonă şi stă la masa actorilor importanţi din sectorul energetic, a declarat, luni, George-Sergiu Niculescu, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).


Conform Acordului semnat la Bucureşti pe 17 decembrie 2022, cablul care va lega Zona Caspică de Europa va străbate Azerbaidjan, Georgia, România şi Ungaria, scrie Agerpres.


„Este un proiect foarte important şi se înscrie în seria proiectelor care arată că România este pregătită să dovedească că este un pilon de stabilitate în zonă - şi stă la masa actorilor importanţi din sectorul energetic. Practic, acest culoar nu este posibil fără România. Meritul este al colegilor din Ministerul Energiei pentru acest memorandum care s-a semnat pe 17 decembrie la Cotroceni. Eu doar am coordonat echipa care a lucrat, dar întregul merit este al profesioniştilor din minister. Să integrezi într-o înţelegere dorinţele a patru state, nu este un lucru deloc uşor. Toată lumea trebuie să fie foarte atentă la detalii", a menţionat George-Sergiu Niculescu, la Forumul Energiei organizat de Financial Intelligence.


El a subliniat că proiectul este unul foarte important. Astfel, „cantităţi, volume importante de energie vor putea ajunge din Zona Caspică înspre Europa, prin România”.


În ceea ce priveşte finanţarea, preşedintele ANRE consideră că trebuie luate în calcul toate posibilităţile de finanţare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3611 secunde