Banking, energie, agricultură. INFO economic

193
Banking, energie, agricultură. INFO economic - 1-1683713201.jpg

Articole de la același autor

l Moody's a confirmat ratingurile pentru depozitele pe termen lung şi scurt în valută şi monedă locală ale BRD - Groupe Societe Generale (BRD) la „Baa1/P-2”, în timp ce a menţinut perspectiva stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

De asemenea, ratingul BCA (de soliditate financiară) a fost confirmat la „ba1”, iar calificativul BCA ajustat la „baa3”.

l Trecerea României la energie verde reprezintă pentru bănci o oportunitate de finanţare de 20 de miliarde de euro, potrivit unei analize realizate de o compania de consultanţă McKinsey & Company România, care estimează potenţialul pieţei de energie verde (panouri solare, pompe de căldură, izolaţie) la peste 30 de miliarde de euro până în anul 2040. În prezent, statul român se angajează să ofere subvenţii în valoare de peste 300 de milioane de euro prin programul Casa Verde, explorând însă opţiuni de finanţare suplimentare de până la 250 de milioane de euro prin programul european RePowerEU.

l Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut în martie 2023, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la bovine şi la păsări, iar la porcine şi la ovine şi caprine au scăzut, informează Institutul Naţional de Statistică. Conform sursei citate, în martie 2023, numărul bovinelor sacrificate a sporit cu 2,3%, iar greutatea în carcasă a crescut cu 3,6%, faţă de aceeaşi lună din 2022. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5247 secunde