George Niculescu: În România se va construi un parc fotovoltaic cu o putere instalată mai mare decât a unui reactor de la Cernavodă

180
George Niculescu: În România se va construi un parc fotovoltaic cu o putere instalată mai mare decât a unui reactor de la Cernavodă - 1-1684403781.jpg

Articole de la același autor

Un parc fotovoltaic cu o putere instalată mai mare decât cea a unui reactor de la Cernavodă se va construi în România, ceea ce reflectă apetitul investitorilor de a redeveni jucători pe această piaţă, a declarat, joi, 18 mai, în cadrul evenimentului Romanian Solar Summit 2023, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), constănţeanul George Sergiu Niculescu.

„Am văzut o cerere pentru autorizaţie de înfiinţare - cred că este cea mai mare de până acum, un parc fotovoltaic de aproximativ 1.050 de MW, este doar un exemplu pe care vi-l dau pentru a sublinia apetitul investitorilor de a redeveni jucători pe această piaţă. 1.050 de MW, un singur parc fotovoltaic, o investiţie foarte mare; înseamnă o putere instalată mai mare decât un reactor de la Cernavodă, care se va construi în România.

De ce echipamente şi de ce nivel de echipamente va avea nevoie pentru a fi realizată această investiţie? Şi pentru a nu muta dependenţa de la gazul natural rusesc către echipamente produse în alte părţi ale lumii - cred că foarte important pentru România este să avem o fabrică de panouri fotovoltaice care să deservească piaţa de aici”, a declarat George Sergiu Niculescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4248 secunde