PPC va finaliza achiziția Enel România în septembrie. Va deveni cel mai mare jucător din energie din Europa de Sud-Est!

331
PPC va finaliza achiziția Enel România în septembrie. Va deveni cel mai mare jucător din energie din Europa de Sud-Est! - 1-1688127707.jpg
PPC va finaliza achiziţia Enel România în luna septembrie şi va deveni cel mai mare jucător din piaţa de energie din Europa de Sud-Est, tranzacţia urmând să ducă la creşterea numărului clienţilor companiei cu 57%, se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei, vineri, 30 iunie.

„Achiziţia Enel România, care a primit aprobarea Comisiei Europene, săptămâna trecută, este estimată a se finaliza în al treilea trimestru. Aceasta este prima extindere majoră în afara Greciei şi se aliniază strategiei PPC privind tranziţia energetică. Tranzacţia va duce la creşterea numărului clienţilor PPC cu 57%, va majora activele de distribuţie cu 40% şi capacitatea de producţie de energie în exploatare cu 14%”, a declarat Georgios Stassis CEO şi preşedinte PPC, la Adunarea Generală Anuală a acţionarilor companiei.

Acesta a subliniat că partea cea mai mare a EBITDA activităţilor Enel în România provine din activitatea de Distribuţie, care este reglementată şi, prin definiţie, foarte stabilă, astfel că va avea un impact pozitiv asupra EBITDA grupului PPC. În plus, toată producţia de energie electrică a Enel din România provine din surse de energie regenerabilă, ceea ce creşte procentul de EBITDA verde în totalul EBITDA şi îmbunătăţeşte indicatorii ESG (raportările de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă) relevanţi.

„PPC îşi propune să continue şi să dezvolte ceea ce Enel a construit în ultimii 18 ani în România în materie de energie verde, mobilitate electrică, portofoliu de clienţi şi servicii cu valoare adăugată, şi intenţionează să investească în dezvoltarea operaţiunilor locale. Odată cu finalizarea achiziţiei, Grupul PPC îşi va consolida poziţia în regiune şi va deveni cel mai mare jucător de pe piaţa de energie din Europa de Sud-Est”, se mai arată în comunicatul citat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.563 secunde