Numărul sistemelor fotovoltaice instalate pentru persoane fizice va depăşi 130.000, la nivel naţional

151
Numărul sistemelor fotovoltaice instalate pentru persoane fizice va depăşi 130.000, la nivel naţional - 1-1687427518.jpg
Numărul sistemelor fotovoltaice instalate pentru persoane fizice, la nivel naţional, va ajunge la 130.000, odată cu finalizarea ediţiei din acest an a programului „Casa Verde Fotovoltaice”, a declarat, joi, 22 iunie, în cadrul conferinţei PRIA Renewable Energy, vicepreşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Andrei Antipa.

„Noi ne ocupăm de celebrul program «Casa Verde». Suntem practic la a treia ediţie, sperăm ca să fie cea mai reuşită ca formă de organizare. Pe programul de anul acesta, unde am alocat două miliarde de lei, am transferat responsabilitatea analizei către instalatori, astfel încât să putem instala programele cât mai repede şi să nu le blocăm prin procese anevoioase de verificare.

Astăzi (n.r. - joi, 22 iunie), s-a încheiat ultima regiune de dezvoltare. Am încercat să împărţim programul pe regiuni de dezvoltare şi de aceea avem mai multe sesiuni de înscriere, astfel încât să fie repartizat cât de cât uniform la nivel naţional şi să nu forţăm foarte mult reţelele, şi aşa încărcate până acum.

Odată cu finalizarea programului, vom reuşi să introducem, aşa cum ne-am propus, undeva la 80.000 de sisteme noi de fotovoltaice la nivel naţional, care împreună cu celelalte de la sesiunile precedente, vom ajunge la peste 120.000 - 130.000 de sisteme fotovoltaice pentru persoane fizice, la nivel naţional”, a declarat Andrei Antipa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4022 secunde