Mircea Abrudan: „Securitatea energetică a României este legată de Marea Neagră”

109
Mircea Abrudan: „Securitatea energetică a României este legată de Marea Neagră” - 1-1690369635.jpg

Articole de la același autor

Securitatea energetică a României este legată de Marea Neagră, eforturile de investiţii în această zonă vizând atât producţia de gaze naturale, cât şi producţia de energie din surse regenerabile, în special parcuri eoliene offshore, a declarat secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean.

„România este lider regional în sectorul regenerabilelor. Ne plasăm pe locul 11 în UE în termeni de pondere a energiei regenerabile în consumul total, 17,5% din mixul nostru energetic fiind acoperit de regenerabile.

Securitatea energetică a României este legată de Marea Neagră. Eforturile noastre de investiţii în Marea Neagră vizează atât producţia de gaze naturale, cât şi producţia de energie din surse regenerabile, în special parcuri eoliene offshore. Diversificarea surselor de electricitate este esenţială pentru o mai bună integrare a surselor de energie regenerabilă”, a explicat Abrudean la a patra reuniune ministerială referitoare la Acordul între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României şi Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi.

Abrudan a subliniat că proiectul cablului submarin de transport de energie electrică din surse regenerabile din Marea Neagră este unul important şi va contribui la rezilienţa comună a ţărilor implicate, prin întărirea securităţii aprovizionării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7806 secunde