Contract în valoare de 47,71 milioane lei pentru modernizarea reţelei electrice în Năvodari

402
Contract în valoare de 47,71 milioane lei pentru modernizarea reţelei electrice în Năvodari - 1-1691136961.jpg
Ministerul Energiei şi E-Distribuţie Dobrogea au semnat un contract de finanţare nerambursabilă prin Fondul pentru Modernizare, în valoare totală de 47.709.307,08 lei (TVA inclus), pentru dezvoltarea, modernizarea şi sistematizarea instalaţiilor electrice de medie tensiune aferente staţiei de transformare Năvodari 110/20kV, în vederea distribuţiei şi furnizării energiei electrice la nivelul de calitate în concordanţă cu standardul de performanţă.

Din valoarea totală a proiectului, valoarea maximă asigurată din Fondul pentru Modernizare este de 80% din cheltuielile eligibile, respectiv 31.499.799,63 lei (TVA inclus), în timp ce valoarea asigurată de către E-Distribuţie Dobrogea este de 16.209.507,45 lei (TVA inclus).

Proiectul vizează modernizări de reţele de medie tensiune, modernizare de posturi de transformare şi introducerea în sistemul de telecontrol a posturilor de transformare, în beneficiul locuitorilor din zona Năvodari. Valabilitatea contractului se încheie la expirarea perioadei de monitorizare a durabilităţii proiectului, adică cinci ani de la data punerii în funcţiune a investiţiei. Perioada de implementare estimată de către E-Distribuţie Dobrogea este de maximum 29 de luni.

„În Dobrogea, sunt concentrate unele dintre cele mai importante unităţi de producţie de energie verde, inclusiv Cernavodă. Dezvoltarea reţelei de distribuţie este vitală pentru sistemul energetic naţional. Susţinem în mod ferm modernizarea reţelelor de distribuţie. Această investiţie este o veste bună atât pentru marile companii, cât şi pentru consumatorii casnici, mă gândesc aici şi la cei care şi-au făcut unităţi de cazare în Năvodari”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

XXX

E-Distribuţie Dobrogea a atras, până în prezent, finanţări nerambursabile în valoare totală de 110.960.858,93 lei (TVA inclus), pentru investiţii prin prezentul proiect prin Fondul pentru Modernizare şi prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, apelurile POIM/968/10/2/ şi POIM/970/10/2/ - Creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie în vederea pregătirii unei redresări verzi, digitale şi reziliente a economiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.773 secunde