Asociaţia Forestierilor propune subvenţionarea înlocuirii sobelor vechi cu sobe moderne

291
1
Asociaţia Forestierilor propune subvenţionarea înlocuirii sobelor vechi cu sobe moderne - 1-1691920860.jpg
Asociaţia Forestierilor din România propune subvenţionarea înlocuirii sobelor vechi cu sobe moderne, cu randament ridicat pentru un confort termic sporit, costuri mai mici şi poluare redusă.

„Toate statele europene, inclusiv România, derulează programe de eficientizare energetică. Clădirile de locuit sunt izolate, mijloacele de transport în comun vechi sunt înlocuite cu unele eficiente energetic, sunt instalate tot mai multe panouri fotovoltaice, programul Rabla s-a extins şi la electrocasnice etc. Atât la nivel european, cât şi la nivel naţional sau local, toate aceste programe beneficiază de subvenţii”, se arată într-un comunicat de presă transmis de asociaţie.

Conform sursei citate, modernizarea sistemelor de încălzire este pe agenda statelor europene pentru că, dincolo de creşterea eficienţei energetice, se reduc emisiile de gaze cu efect de seră.

„Nevoia de energie curată şi ieftină este tot mai mare în condiţiile în care preţul energiei a crescut, iar economiile europene sunt sub stres din cauza războiului din Ucraina”, se mai precizează în comunicat. 

Comentează știrea

ardere
14 august 2023
"înlocuirii sobelor vechi cu sobe moderne"

"înlocuirii sobelor vechi cu sobe moderne", e discutabil aici. Daca baza de combustibil e lemnul, pai si vechile sobe de teracota sint bune ! [exact ceva cum e pe imagine] Poate un plus pe emisie de substante nocive [un filtru nou poate, etc]. Materialul de constructie, cam tot ala e [ce randament mai bun ?]. Un plus de informatie cam ce ar insemna "modern" comparativ cu "existent la noi"[si costuri]. Mai e si aspectul de zona in sensul ca esti la marginea padurii sau in apropiere, pai combustibilul[lemn] e aproape gratis ! Poluare, pai intii era bine de vazut pe aspecte majore [automobil, fabrici] ulterior comparat cu alte regiuni sau tari cu productie de masa pentru bunuri de larg consum [China, India, Africa : pina si metodele de lucru sint rudimentare adica forta fizica in conditiile in care altii folosesc utilaje specializate]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6674 secunde