Infrastructură, energie, fiscalitate. INFO economic

415
Infrastructură, energie, fiscalitate. INFO economic - 1-1692257002.jpg
l Numărul minim de kilometri de autostradă care vor fi daţi în circulaţie până la finalul anului 2024 ar urma să fie 200, însă există şi un scenariu optimist de 300 de km, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, adăugând că atingerea obiectivului depinde şi de condiţii meteo. „Nu e vorba de finanţare, ci de anumite condiţii meteo. Am avut, de exemplu, pe zona Transilvania, o primăvară, chiar început de vară, extrem de ploioasă. Nu s-a putut lucra”, a explicat ministrul.

l Producţia de energie verde trebuie să crească de opt ori faţă de nivelul din 2021, iar investiţiile anuale în distribuţie să se tripleze pentru a atinge, la nivel global, neutralitatea climatică până în 2050, arată o analiză PwC. Valoarea investiţiilor pe care România le poate realiza prin cofinanţare din PNRR şi Fondul pentru Modernizare depăşeşte 16 de miliarde de euro, în domenii precum energie regenerabilă, înlocuirea cărbunelui, producţia şi utilizarea hidrogenului verde, energie nucleară, cogenerare de înaltă eficienţă, biocombustibili, modernizarea infrastructurii energetice.

l Consiliul Fiscal şi-a revizuit în sens ascendent proiecţia de deficit bugetar pentru anul în curs, estimând că acesta se va situa probabil peste 6% din PIB, în absenţa unor măsuri de corecţie a derapajului bugetar, conform Raportului anual al instituţiei. Creşterea veniturilor fiscale reprezintă însă o problemă de securitate economică şi de solidaritate naţională pentru ca bugetul public să poate face faţă la nevoi foarte mari actuale şi viitoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6517 secunde