Banking, energie, construcţii. INFO economic

106
Banking, energie, construcţii. INFO economic - 1-1695199788.jpg
l CEC Bank lansează creditul cu aprobare rapidă dedicat fermierilor care cultivă cereale. Finanţările sunt atât pentru activitatea curentă de tip non-revolving, doar cu garanţie de la Fondul de Garantare a Creditului Rural, fără garanţii reale din partea clientului, cât şi pentru investiţii. Creditul este în lei şi are valori între 50.000 lei şi maximum 500.000 lei, fără a depăşi 85% din valoarea investiţiei, se arată într-un comunicat de presă transmis de CEC Bank.

l TMK Hydroenergy Power, în parteneriat cu Innovation Norway, a început construcţia, pe lacul de liniştire Grebla, a primului sistem de energie fotovoltaică plutitor, ce va genera mai bine de 1 milion KW/an şi o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de peste 300 tone CO2 anual. Valoarea investiţiei este de 1,36 milioane de euro, TMK Hydroenergy Power beneficiind de un grant Innovation Norway pentru a acoperi o parte din cheltuieli.

l Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 12,4% în primele şapte luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului precedent, informează Institutul Naţional de Statistică. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+33,5%), lucrările de construcţii noi (+10,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,4%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+33,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+0,4%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 6,4%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 17 Septembrie 2023
Stire din Economie : Bursă, energie, agricultură. INFO economic
Pagina a fost generata in 0.3451 secunde