Klaus Iohannis a participat la Summitul UE - CELAC de la Bruxelles

141
Klaus Iohannis a participat la Summitul UE - CELAC de la Bruxelles - iohannis-participare-1689686663.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni şi marţi, la al treilea Summit Uniunea Europeană - Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (UE - CELAC), care a avut loc la Bruxelles.

Scopul principal al reuniunii a fost relansarea parteneriatului UE - CELAC, în contextul evoluţiilor geopolitice internaţionale complexe influenţate inclusiv de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a informat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, parteneriatul reînnoit s-a axat în mod prioritar pe conectivitate sustenabilă, sprijinirea tranziţiei verzi şi a digitalizării, creşterea rezilienţei lanţurilor valorice de pe cele două continente, reafirmarea importanţei multilateralismului, a principiilor Cartei ONU, a bunei guvernanţe şi a valorilor democratice.

„Preşedintele Iohannis a exprimat sprijinul ţării noastre pentru obiectivul major al Uniunii Europene de a relansa parteneriatul cu regiunea Americii Latine şi Caraibilor, concretizat şi prin organizarea acestui summit, primul de acest fel în ultimii opt ani. Şeful statului a susţinut importanţa cooperării UE - CELAC pentru gestionarea noilor provocări globale, a crizelor complexe cu care se confruntă ambele regiuni, dar şi a noilor oportunităţi de dezvoltare care pot fi fructificate printr-o cooperare mai aprofundată”, se precizează în comunicatul de presă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4027 secunde