Klaus Iohannis: „Colaborarea între NATO şi UE este extrem de importantă”

156
Klaus Iohannis: „Colaborarea între NATO şi UE este extrem de importantă” - iohannis-colaborare-1688288988.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este extrem de importantă colaborarea între Uniunea Europeană şi NATO şi a subliniat că este nevoie ca această colaborare să fie onestă, profundă şi care creează sinergii, nu competiţii.

Membrii Consiliului European au avut, înaintea participării la reuniune, un dejun de lucru cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că secretarul general al NATO i-a informat pe membrii Consiliului European despre stadiul în care se află pregătirile pentru Summitul Alianţei de la Vilnius care va avea loc în iulie.

„În primul rând, colaborarea între NATO şi Uniunea Europeană este extrem de importantă şi am subliniat că este nevoie de o colaborare onestă, profundă, o colaborare care creează sinergii, nu competiţii”, a spus Iohannis.

El a spus că în ceea ce priveşte Ucraina este vital şi pentru această ţară şi pentru statele UE şi NATO să se păstreze unitatea şi solidaritatea între cele două instituţii, iar Kievul să fie sprijinit în continuare, necondiţionat, cu tot ce avem.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3188 secunde