Preşedintele Iohannis a participat la Haga la o reuniune dedicată pregătirii Summitului NATO

174
Preşedintele Iohannis a participat la Haga la o reuniune dedicată pregătirii Summitului NATO - iohannis-participa-1687873337.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, 27 iunie, la Haga, în Regatul Ţărilor de Jos, la o reuniune în format restrâns dedicată pregătirii Summitului NATO de la Vilnius, a informat Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a participat la reuniune la invitaţia prim-ministrului Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, alături de preşedinţii Lituaniei şi Poloniei, premierii Albaniei, Belgiei şi Norvegiei şi de secretarul general al NATO.

Administraţia Prezidenţială arată că scopul reuniunii a fost coordonarea statelor aliate participante cu privire la modalităţile de abordare şi realizare a obiectivelor prioritare de pe agenda Summitului NATO de la Vilnius din 11 - 12 iulie.

Preşedintele Iohannis a discutat cu liderii prezenţi la întâlnire despre principalele teme de pe agenda summitului, cu accent pe necesitatea progreselor concrete în implementarea integrală a deciziilor Summitului NATO de la Madrid din 2022 şi adoptarea de noi măsuri, precum şi pe sprijinul acordat Ucrainei, respectiv perspectivele accelerării procesului de aderare a acesteia la Alianţa Nord-Atlantică.

„Preşedintele României a reliefat importanţa adaptării, pe mai departe, a Alianţei în conformitate cu prevederile Conceptului Strategic aliat adoptat la Madrid, a continuării măsurilor deja puse în aplicare ca urmare a deciziilor luate la Summitul de la Madrid şi a proceselor subsecvente lansate la nivelul structurilor politice şi militare aliate în cursul acestui an, mai ales în vederea consolidării Apărării Înaintate pe Flancul Estic. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat relevanţa unui nou angajament aliat privind alocările bugetare naţionale pentru Apărare, România trecând deja în acest an la alocarea a 2,5% din PIB în acest scop”, completează sursa citată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6998 secunde